15.04.2020 Notícies BiBIO - Papallones

Publiquem el microdocumental sobre el seguiment de papallones CBMS

Lepidòpters

A partir del divendres 17 d'abril, trobareu al canal de YouTube del Museu de Ciències Naturals de Granollers el microdocumental sobre el seguiment de papallones (CBMS). Es tracta d’un vídeo que s’enllaça amb la sèrie de microdocumentals sobre els diferents projectes de recerca que es desenvolupen al Museu.

El Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS) és el programa de seguiment de papallones diürnes que es fa a Catalunya des de l'any 1994, basat en la ciència ciutadana. Té com a objectiu conèixer amb precisió els canvis d'abundància de les papallones a partir de la repetició setmanal de censos visuals al llarg de transsectes fixos, per tal de relacionar-los posteriorment amb diferents factors ambientals. Es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

El documental ha estat produït i dirigit des del Museu, amb direcció de Carles Flaquer i guió d’Oriol Massana, i el suport de l’equip de coordinació del CBMS. La imatge, el so, realització i post-producció han anat també a càrrec d’Oriol Massana.

 

 

Pretén apropar-nos a les diferents experiències dels voluntaris i voluntàries que participen en el projecte, i així observem els diferents motius pels quals la gent surt a censar papallones cada setmana en diferents indrets de Catalunya. S’explica també la idea bàsica del projecte, i com se n’extreuen dades que ens permeten estudiar l’estat de les papallones al nostre territori. 

Volem que el documental serveixi per cridar l’atenció a tots els naturalistes interessats en les papallones i que en el futur podrien formar part de la xarxa de col·laboradors que ha generat el Museu al llarg de tants anys.

Informeu-vos-en al web www.catalanbms.org i animeu-vos a fer un transsecte per a comptar papallones!

 

 

Fotos: Oriol Massana

Documents adjunts:

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!