12.12.2023

L’art del cosmos arriba al Museu de Ciències Naturals de Granollers

General

El Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCNG) acollirà l’exposició L’art del cosmos de la granollerina Julia Moreno. Coneguda sota el nom artístic de JuliaArt, és una artista apassionada en dibuixar i pintar l’espai i el cel profund sota un estil realista. Es dedica a la pintura des de l’any 2015 i s'autodefineix com a artista visual del cosmos. Amb aquesta mostra, ens convida a endinsar-nos en el seu univers i ens transporta a racons del cosmos com ara nebuloses, estrelles i galàxies. L’exposició es podrà visitar del 16 de desembre fins al 18 de febrer. L’acte d’inauguració serà el dissabte 16 de desembre a les 18.00 h.

L’exposició s’agrupa en quatre blocs temàtics i suposa un viatge espacial per les obres que ha anat creant la JuliaART en la seva trajectòria. S’hi podran trobar les recreacions artístiques de nebuloses a partir de les imatges obtingudes a través del telescopi Hubble, però també les primeres creacions de l’artista abans de descobrir aquestes imatges. Per l’altra banda, també es podran observar les obres del projecte Lluna que se centren exclusivament en els cràters de la Lluna. En la mostra també s’hi podrà trobar recreacions artístiques del planeta Júpiter partint de les imatges captades amb la sonda espacial Juno de la NASA.

Per produir aquestes obres, la Julia ha hagut de fer una àmplia recerca en fotografies de nebuloses, estrelles i galàxies, així com indagar en els treballs de la NASA. Gràcies a aquesta cerca les seves obres van assolir ser més realistes i van passar a ser fruit de la seva imaginació a un reflex de la ciència.

JuliaART és considerada com una pintora hiperrealista sobre llenç, emprant indistintament pintura acrílica, oli o tèxtil i amb predomini del color blau. També utilitza materials fosforescents per a donar profunditat als seus quadres en la foscor i ròtring blanc per a crear una atmosfera inigualable d'estrelles llunyanes mitjançant l'acumulació de centenars de punts.

Actualment, ha realitzat més de 200 obres i participa d'un moviment internacional anomenat astroart que té com a font d’inspiració l’univers i el cel fosc. En aquest moviment també hi figuren artistes com l'espanyola Leonor Ana Hernández, la xilena Anima Hop (Silvana Zúñiga) o l'australiana Cathrin Machin, mundialment coneguda pels seus treballs per a la NASA.

El MCNG ja disposa d’obres de JuliaART. N'és un exemple el passadís que condueix fins al planetari on s’hi observen 5 grans obres sobre fusta. Elaborades amb pintura fluorescent, s’il·luminen en la foscor i condueixen al visitant fins a una gran lluna que emana llum blava. Aquesta obra va rebre el segon premi del Moon Art de la Universitat d’Arizona.

L’Exposició L’art del cosmos (El cosmos se hizo arte) s’ha exposat anteriorment en altres sales de localitats molt diverses: Des del Parc astronòmic del Montsec i l’Observatori Astronòmic Albanyà al parc de Los Toruños a Jerez de la Frontera entre d’altres.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!