08.03.2021

Descobrir Catalunya: Salvem les Papallones

Lepidòpters

Aquesta setmana es publica un monogràfic de la revista Descobrir Catalunya titulat Salvem les Papallones. El dossier, de més de 70 pàgines, tracta amb profunditat 7 espècies de papallones en 7 articles diferents, les i associa a diferents espais naturals de Catalunya. Concretament, es tracta d’articles sobre la papallona reina (Papilio machaon), la reina de l’arboç (Charaxes jasius), la graèllsia (Actias isabelae), l’apol·lo (Parnassius apollo), la formiguera gran (Phengaris arion),  la vellutada del salze (Nymphalis antiopa) i la papallona tigre (Danaus chryssipus). A més a més hi ha un petit article sobre la feina que es realitza al Museu des de l’àrea de recerca de lepidòpters, i un altre sobre la proposta de realitzar jardins de papallones per ajudar-ne a la conservació.

En aquesta publicació especial de la revista s’ha comptat amb la col·laboració indispensable de moltes persones del Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS). Els articles situen l’estudi d’aquestes papallones a través de les vivències dels observadors que es troben arreu del territori, i la relació que mantenen tant amb l’espècie com amb l’espai natural que habiten. El monogràfic ha comptat a més a més amb l’assessorament científic de l’equip del CBMS i infografies inèdites realitzades pel Martí Franch.

El volum sorgeix després de la publicació de l'Informe de l'Estat de la Natura i a més dels continguts sobre el món de les papallones i el seu declivi s'adjunta un dossier adjunt titulat La natura a Catalunya: Quina Salut té la nostra biodiversitat?

Des del MCNG recomanem aquest volum, amb tota la feina que hi ha al darrere!

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!