26.04.2022

L'Alpina i el Montseny

Centre de documentació

Els mapes de l'Alpina han acompanyat excursionistes de totes les edats des del 1946. Salvador Llobet va ser l'ideòleg del projecte. Salvador Llobet estudia el Montseny a la seva tesi doctoral, El medio y la vida en el Montseny, per tant, hi ha una relació molt especial de l'Editorial i el massís. El primer mapa del Montseny que va publicar data del 1947.

L'exposició, i el catàleg examinen com ha evolucionat la manera de fer els mapes i enllaça els mapes amb textos literaris dels clàssics catalans.

Amb motiu de la inauguració de l'exposició Alpina. Mapes-Literatura-Paisatges, que tindrà lloc el 27 d'abril a les 19h al Museu de Ciències Naturals de Granollers, des del Centre de Documentació del Montseny us recomanem:

El catàleg de l'exposició: Alpina. Mapes, literatura, paisatge: L'editorial dels excursionistes creada el 1946 i rellançada el 1996. Guillamon i Mota, Julià. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2021. ISBN: 9788491563426.

Si voleu conèixer la història de l'Editorial granollerina, ho podeu fer en línia a: Editorial Alpina: història d'una il·lusió.

La conversa de Julià Guillamon amb els responsables de l'Editorial, que correspon a la primera part del catàleg està disponible a https://www.youtube.com/watch?v=p759XFq3szk
 

 

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!