Accessibilitat

 

Informació general

Edificis

El Museu de Ciències Naturals de Granollers consta de dos edificis: l’edifici principal de nova planta amb entrada pel carrer de Palaudàries nº 102, i l’edifici antic, "la Tela", amb entrada pel carrer Francesc Macià nº 51. Els dos edificis queden connectats pel jardí botànic.


Punt d’atenció al públic

El punt d’atenció al públic està situat al vestíbul del museu a la planta baixa, amb accés pel carrer Palaudàries, al costat esquerra de la porta. Si entreu pel carrer Francesc Macià i
travesseu el jardí us quedarà just a l’altre costat del vestíbul, una mica cap a la dreta.

El taulell encara no el tenim adaptat, té una alçada de 112 cm i no compta amb un espai lliure de base. Estem treballant per millorar-ho!


Personal d’atenció al públic

El nostre personal us atendrà en el que necessiteu. Porten un identificador personal amb el nom a la solapa.


Gossos d’assistència

Els gossos d’assistència són benvinguts.


Accessibilitat física

Aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda

  • 1 plaça d’aparcament per a PMR municipals al carrer Francesc Macià nº 31 cantonada carrer Murillo.
  • 1 plaça d’aparcament per a PMR municipals al carrer Francesc Macià nº 71 cantonada carrer Mallorca.
  • 1 plaça d’aparcament per a PMR municipals al carrer Palaudàries nº 8.
  • 1 plaça d’aparcament per a PMR municipals al carrer Álvarez de Castro nº 17.

Si demaneu cita prèvia us podem facilitar l’aparcament per a PMR al nostre espai reservat de pàrquing al final de la façana principal del carrer Palaudàries nº 102.


Accés

L’accés principal (carrer Palaudàries 102) és a peu pla. Un cop a l’interior de l’edifici nou, hi ha un ascensor que condueix a la planta 1 i a la planta -1. Us recomanem utilitzar aquests accés i d’aquí podeu accedir a l’altre edifici sense trobar barreres que us barrin el pas.

Podeu avisar prèviament al personal d’atenció al públic (tel. 93 870 96 51 o correu electrònic: info@mcng.cat). Es recomana comunicar la visita amb antelació.


Cadira de rodes

No disposem de servei de préstec de cadira de rodes


Lavabos accessibles

A l’edifici nou hi ha dos lavabos accessibles a la planta baixa, al costat del taulell de recepció; i dos lavabos accessibles més a la planta -1, sortint de l’ascensor a la dreta.
L’edifici antic, "la Tela", no disposa de lavabo accessible, estem treballant per millorar-ho!


Circulació en el museu

Exposició permanent L’exposició permanent del museu ocupa diferents espais. La part principal “Tu investigues!” es troba a la primera planta de l’edifici nou. És accessible per a persones amb cadira de rodes, hi arribareu per l’ascensor. La part final de l’exposició és una cova sense llum on us expliquem els ratpenats.

A la planta baixa teniu la sala “Invertebrats” una mostra permanent del invertebrats que trobem tant en ambients marins com terrestres. Està situada al fons de l’espai d’exposicions temporals.

A l’edifici antic i a la seva planta baixa teniu les aules musealitzades de paleontologia o de Joan Maria Viader i la de malacologia o de Frederic Travé, amb una mostra de les col·leccions de fòssils i de cargols respectivament.

Exposicions temporals

Les sales d’aquest àmbit estan situades a la planta baixa i a la planta -1.

Planetari

A la planta 1 trobareu el planetari, sortint de l’ascensor a mà dreta. Les visites al planetari son sempre amb inscripció prèvia. Podeu accedir amb cadira de rodes, els tècnics del planetari us situaran en un lloc preferent.

El Jardí

Podeu accedir al jardí per una rampa des de l’edifici nou o des del carrer Francesc Macià. El itinerari del jardí és de terra nua i una mica irregular i per això pot representar algun inconvenient en la mobilitat.

Obertures i zones de pas

Les portes i passos tenen una amplada mínima de 80 cm. L’itinerari disposa d’espais de gir que permeten inscriure un cercle de 150 cm de diàmetre.


Ascensors

A l’edifici nou teniu un ascensor mirant al taulell de recepció a la seva esquerra al costat de la porta principal. Accediu a la planta 1 de l’exposició permanent i al Planetari. La sortida de
l’ascensor de la planta 1 està en penombra ja que forma part de l’entrada del Planetari, sortint a mà dreta. Si gireu a l’esquerra trobareu una cortina de vellut que us conduirà a l’exposició permanent.

A l’edifici "la Tela" hi ha un ascensor al centre de l’escala per accedir a la biblioteca i aula d’estudi Antoni Jonch (planta 1), i a les oficines (planta 2).

Les botoneres dels ascensor tenen numeració visual, en braille i en alt relleu.


Accessibilitat visual

Objectes accessibles al tacte i informació en braille

A l’inici de l’exposició, o també a la recepció, podeu demanar una guia en Braille amb el mapa de l’itinerari de l’exposició permanent, els punts on trobareu el QRs marcats també en Braille per descarregar-vos la visita guiada. S’ofereix un recorregut tàctil al llarg de l’exposició permanent. A la primera part si aixequeu els braços us acull un núvol de 2000 papallones blanques i el so ambient dels ocells. A la part del riu amb una petita selecció de models tridimensionals d’animals per observar el seu moviment per nedar: un barb amb l’estructura anatòmica més normal en els peixos, un peix gall típic peix pla i un tritó palmejat. Més enllà podeu tocar els tres tipus principals de cobriment dels cossos del vertebrats: la pell nua, el pel i les plomes. Els arbres del nostre bosc mil·lenari, la paret de pedra seca i al final la cova dels ratpenats. A mitja cova al costat dret amb uns botons podeu escoltar els ultrasons emesos pels ratpenats transportats a l’audible.

Cada setmana organitzem un taller per a tocar petits invertebrats vius: escarabats, papallones, aranyes, cargols,... Heu de fer la inscripció prèvia a aquestes activitats i si teniu algun abdicat ens ho podeu fer saber prèviament i us acollirem personalment.


Il·luminació

Els espais estan ben il·luminats i els paraments contrasten amb el terra. No obstant, com ja us hem indicat, sortint de l’ascensor a la planta 1 hi ha menys il·luminació, esteu a l’entrada del Planetari i està il·luminat amb llum negra. Les parets d’aquesta part estan decorades amb pintures originals de l’artista Julia Art pintades amb colors fosforescents, amb la representació de constel·lacions, la Via Làctia, la Lluna i la nebulosa d’Orió.

Un altre punt amb molt poca intensitat lumínica és la cova de la planta 1, a l’exposició permanent. En aquests espai s’ha de tenir en compte algun punt de poca alçada on podem picar al sostre amb el cap si fem més de 1,6 m l’alçada.


Accessibilitat en la comunicació

Senyalització

No es disposa d’un recorregut que marqui la direcció de l’itinerari al museu, la disposició de les sales és molt senzilla i entenem que no cal. La guia Braille si que te un mapa de la sala permanent “Tu investigues” per obtenir una idea prèvia de la seva distribució.

A més a més, també s’indiquen amb pictogrames els usos i serveis dels diferents espais.


Plànol de situació

La guia Braille si que te un mapa de la sala permanent “Tu investigues” per obtenir una idea prèvia de la seva distribució.Característiques ambientals de l'equipament

Soroll ambiental

Al jardí del museu solen criar diferents ocells que poden cantar en molts moments del dia (tudons, garses, tórtores, merles, pardals i mallerengues). També sentireu el soroll de l’aigua de les basses moguda per les moltes tortugues d’aigua que hi viuen. El vent és un altre element que sentireu al moure el fullatge dels arbres del jardí.


Olors

Al jardí, si hem regat o ha plogut, sentirem l’olor de terra i plantes molles. Moltes de les plantes del jardí fan olors diferents si toqueu les seves fulles.


Temperatura i humitat

En principi el museu està climatitzat i la temperatura ha de ser de confort. En moments puntuals de l’estiu de vegades no funciona correctament el sistema i pot fer una mica més de calor de la desitjada.Contacte

Per a més informació sobre accessibilitat 93 870 96 51 o a l'adreça de correu electrònic info@mcng.cat


Suggeriments

Tots seran benvinguts per millorar la visita dels futurs usuaris del museu!

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!