lirons


És una iniciativa que gira al voltant del seguiment poblacional i l'estudi del liró gris (Glis glis) mitjançant estacions de caixes niu. Aquest programa de seguiment coordinat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers compta amb un conjunt de col·laboradors professionals i voluntaris que fan possible la recollida de dades d'aquesta espècie d'una manera estandarditzada al llarg del temps.

L’objectiu principal del projecte és aprofundir en l’estudi i la conservació del liró gris a casa nostra i mitjançant una metodologia senzilla, estàndard i eficient conèixer les variacions poblacions de l’espècie com a resposta a canvis en el clima i el paisatge. El seguiment també pretén aportar informació per a una gestió dels boscos més compatible amb la seva biodiversitat i conservació de boscos madurs i apropar la natura a la ciutadania mitjançant activitats obertes al públic familiar i naturalista lligades a les estacions de mostreig.

El Projecte Liró va néixer el 2004 amb 7 estacions dins el Parc del Montnegre i el Corredor. Els bons resultats obtinguts van fomentar, a partir del 2007, l’expansió del seguiment a altres zones del territori català, però també al llarg de la Península Ibèrica on actualment compta amb un històric de 716 caixes niu repartides en 101 estacions diferents. A Catalunya, després de més de 15 anys de treballs entorn aquesta espècie i amb una trentena d’estacions actives es pot considerar un projecte consolidat.

Equip

 

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!