05.12.2022

Jornada de camp del Banc de Llavors del Vallès Oriental

Banc de Llavors

El pròxim divendres 16 de desembre es farà una jornada a l'Ametlla del Vallès del Banc de Llavors del Vallès Oriental. En aquesta jornada, es coneixerà in situ algunes varietats antigues d'arbres fruiters conservats en una finca familiar de l'Ametlla del Vallès.

Es farà una explicació teòrica, complementada amb una demostració pràctica al camp, on es podrà conèixer les bases filosòfiques i la pràctica de la poda i l'empelt de diferents espècies d'arbres de varietats locals de la mà de Marco Sangiorgio, responsable del vivers de varietats locals Arboreco, situat a Cruïlles.

El programa de la jornada és el següent:

9:45 h Presentació de la jornada
           Representant del DACC

10:00 h Visita al camp. Característiques i poda de diferents varietats locals de fruiters

11:30 h Pausa

12:00 h Taller pràctic d'empelts

13:30 h Cloenda de la jornada

Aquesta jornada estarà organitzada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Banc de Llavors del Vallès Oriental i Viver Arboreco i en col·laboració amb l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.
 

Lloc de realització

Can Joanet, el Serrat de l'Ocata, 08480, L'Ametlla del Vallès.

 

Inscripcions

A través de RuralCat: Inscripcions

Per a més informació:

Oficina Comarcal del Vallès Oriental
A/e: avoriental.daam@gencat.cat
El nombre de places és limitat i s'assigna per estricte ordre d'inscripció.

 

Per altra banda, el Banc de Llavors  del Vallès Oriental, ha estat presentat al programa "Va de verd" de RTVE. "Va de verd" és un programa de divulgació de tot allò relacionat amb les plantes i presentat per María Gómez.

A partir del minut 21, hi trobareu un petit reportatge de la ma d'en Jordi Puig i en Jonatan del Amo sobre la recuperació de la coliflor de Sant Antoni, un tipus de varietat local de Caldes de Montbui que va estar a punt de desaparèixer.

En el següent enllaç hi podeu trobar el programa: https://www.rtve.es/play/videos/va-de-verd/doctor-planta-va-verd/6728941/

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!