26.07.2021

Nova edició del curs sobre tècniques d’estudi i seguiment dels petits mamífers

Petits mamífers

Talpó, positiu, enriquidor, engrescador, guai, divertit, curiós, nova experiència, emocionant, curt, intens...

Són les paraules que, per boca de la dotzena de participants resumien en un sol mot, la nova edició del curs sobre petits mamífers organitzat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i dut a terme el passat cap de setmana 17 i 18 de juliol a l’alberg que l’Institut Català d’Ornitologia gestiona a Fontmartina.

Un curs que ha esdevingut extraordinari per l’elevadíssim nombre de captures registrades a les dues parcel·les del Montseny sobre les quals es recolza la part pràctica de curs. Extraordinària sobretot la població de talpó roig (Myodes glareolus), amb una cinquantena d’individus diferents, i no gaire menys la de ratolins de bosc (Apodemus sylvaticus). 
Un any excepcional, que caldrà analitzar en el context del seguiment SEMICE, i una oportunitat impagable per als alumnes de poder practicar els protocols de manipulació i recollida de dades dels animals.

El guió del curs ha quedat lleugerament trastocat a remolc de l’allau animal, però la praxis n’ha sortit gratament beneficiada. Una nova edició, doncs, singularment satisfactòria d’aquest curs, que ja compleix la tercera edició i, confirma que els petits mamífers mantenen un bon nivell d’interès i demanda!!! 

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!