14.03.2022

Guia d'identificació d'amfibis del Parc Natural del Montseny

Centre de documentació

Els amfibis són un grup zoològic molt emblemàtic al Montseny. A les obagues, zones humides, rierols i fonts podem trobar postes i exemplars. És un grup amb necessitats d’humitat elevades i, per tant, molt afectat per canvis a l’hàbitat i també per malalties.

La seva popularitat ha augmentat arran de la descoberta el 2005 d’una nova espècie al massís, el el tritó del Montseny, i que ha servit per a posar de relleu la problemàtica del grup. Al Montseny hi ha granotes, gripaus, salamandres i tritons. Les espècies identificades són: tòtil, gripau corredor, gripau comú, granota pintada, gripau d’esperons, reineta, granota verda, granota roja, granota de punts, tritó palmat, tritó del Montseny, tritó verd, salamandra, tritó pirinenc, tritó ibèric i tritó alpí.

Des del Centre de Documentació del Montseny us recomanem la Guia d'identificació d'amfibis del Parc Natural del Montseny. És una publicació didàctica de la Diputació de Barcelona.

La primera part de la publicació introdueix al món dels amfibis i la seva conservació. La segona part es dedica a la identificació dels amfibis al Parc -adults, postes o larves-. La tercera part conté fitxes descriptives amb de la distribució geogràfica, el cicle biològic i paràmetres d’identificació.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!