11.10.2023

Gran acollida del curs SEMICE 2023 celebrat al refugi Pla d'Erola del Ripollès

Petits mamífers

El refugi del Pla d'Erola i l'estació SEMICE situada a la pineda que l'envolta van tornar a ser protagonistes de la cinquena edició del curs SEMICE sobre tècniques d'estudi i seguiment de petits mamífers, tal com ho van ser l'any passat. Aquesta vegada, l'assistència va desbordar les expectatives i catorze persones entusiastes van completar l'aforament del refugi amb l'objectiu de descobrir les característiques dels petits mamífers del nostre entorn i posar en pràctica el protocol del projecte.


 

El dissabte dia 7, després de la benvinguda i la primera sessió teòrica matinal destinada a la identificació i biologia de les 32 espècies de petits mamífers que habiten a Catalunya, vam preparar i instal·lar els paranys que revisaríem al vespre i l'endemà al matí. A continuació, els assistents van tenir l'oportunitat d'aplicar els coneixements adquirits al matí en un taller d'identificació de pells, cranis i rastres.


 


Les revisions nocturna i matinal dels paranys ens van permetre observar de prop a quatre ratolins de bosc, una femella i tres mascles de diferents edats i estats reproductius. Pesar i sexar aquests individus suposava un repte pels alumnes, però tothom qui ho va intentar se'n va sortir amb èxit. El curs es va tancar diumenge al migdia, després de la sessió d'anàlisi d'egagròpiles, però esperem retrobar-nos amb els assistents ben aviat. Les valoracions van ser molt positives i tots agraïm especialment l'esforç de la Núria i l'Armand, que han convertit el refugi en un indret immillorable per desenvolupar activitats vinculades al coneixement dels sistemes naturals. Fins l'any vinent!

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!