20.05.2022

El Grup de Recerca BiBio presentat a les prestigioses conferències TED

Grup de recerca

El Museu de Ciències Naturals de Granollers coordina, a través del seu grup de recerca de biodiversitat i bioindicadors (BiBio), la campanya 'Segueix la natura'. Entre el 21 de maig i el 15 d'octubre, s'organitzen nombroses activitats arreu del territori per apropar a la ciutadania els seguiments de papallones, ratpenats, ratolins i lirons. Els programes de seguiment faunística compten amb el suport de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de  Barcelona.

Del 21 de maig al 30 de setembre, a la pàgina web i a les xarxes socials (FacebookTwitter i Instagram) del Museu de Ciències Naturals de Granollers anirem actualitzant la informació sobre les activitats, tallers i sortides sobre papallones, ratpenats, ratolins i lirons que es desenvoluparan per tot el país en el marc de la campanya "Segueix la natura". Aquestes són les diverses propostes:

10è Dia de les papallones. CBMS - www.catalanbms.org. Aquestes jornades ajuden a difondre el món de les papallones i diferents institucions de Catalunya que hi treballen, i, sobretot, a donar a conèixer la feina que fan els col·laboradors voluntaris del projecte de seguiment de les poblacions de papallones diürnes: el Butterfly Monitoring Scheme a Catalunya (CBMS).

Les activitats destacades són els itineraris guiats per un dels col·laboradors del CBMS, però el programa també inclou diferents activitats relacionades amb les papallones que realitzen altres institucions i col·lectius.

10è Dia dels lirons. Projecte Liró - www.lirons.org. Les sortides sota el nom d'El Dia dels Lirons serveixen per descobrir el liró gris, un peculiar animal que habita als nostres boscos malgrat que molta gent encara ho desconeix. A banda d’explicar les principals característiques d’aquesta espècie i com estudiar-la, ens acostarem al bosc per buscar-ne on, de ben segur tindrem alguna altra sorpresa.

L'activitat vol donar a conèixer el liró gris i posar en valor la seva presència en els nostres ecosistemes i ajuda a difondre'n el seu seguiment (Projecte Liró) amb una jornada adaptada al públic general i familiar.

13è Dia dels ratolins. Seguiment dels petits mamífers comuns d’Espanya (SEMICE) - www.semice.org. El Dia dels Ratolins és una sortida taller per a l'aproximació i descoberta familiar al món dels ratolins i els altres petits mamífers del bosc com els talpons i les musaranyes i donar a conèixer aquestes espècies que moltes vegades resulten desconegudes, però alhora són molt importants pel correcte funcionament de l’ecosistema.

18a Nit dels ratpenats. Equip www.ratpenats.org. Els ratpenats cada cop són menys desconeguts. Molta gent ja sap que aquests mamífers voladors mengen tones d’insectes. Aquest canvi de percepció és degut a molts anys de difusió i sensibilització, sobretot gràcies a la Nit dels ratpenats.

Des de fa 18 anys desenes de municipis de Catalunya dediquen unes hores d’una nit d’estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los. Aquest 2022 també es proposa que la gent s'acosti a alguna de les seus de la Nit dels Ratpenats per conèixer aquests fascinants animals. Activitat per a tots els públics.

 


Més informació
ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!