17.02.2022

Investigadors del grup de recerca BiBio participen en un manifest científic que rebutja les propostes de Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus

Grup de recerca

Dijous 17 de febrer es va presentar públicament el “manifest científic independent davant la proposta de Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu”, en el qual investigadors del grup de Biodiversitat i Biondicadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers van col·laborar en la redacció i les dades aportades.

El manifest, que es troba publicat a www.manifestjocshivern.cat i que ja han firmat centenars de persones del món científic, té com a objectiu exposar les dades de treballs i informes realitzats en l’àmbit pirinenc que mostren la inviabilitat de la possibilitat de celebració de JJOO sense un alt cost i que alerten sobre els riscos que això comportaria. El manifest tracta diferents punts en l’àmbit social i ecològic, i exposa les dades de previsió d’augment de la temperatura i disminució de la precipitació i mantell nival a la zona amb el context de canvi climàtic.

Exposa a més a més l’estat vulnerable de la biodiversitat en els ecosistemes de muntanya en diferents aspectes, tant pel que fa els del canvi climàtic mateix com els provocats per les infraestructures derivades del model basat en el turisme de neu. Els grups de seguiment de papallones diürnes, micromamífers, ratpenats i herpetologia del MCNG han posat el seu granet de sorra amb les dades que s’exposen, a partir dels treballs realitzats pels programes de seguiment que el Museu realitza.

LLEGIR EL MANIFEST

 

RECULL DE PREMSA

 


 

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!