31.03.2022

L’Atles de Mamífers de Catalunya es farà amb ciència ciutadana

Grup de recerca

L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat engega una campanya de ciència ciutadana per elaborar l’Atles de Mamífers de Catalunya.

Arrenca el punt de partida de l’Atles de Mamífers de Catalunya, amb una crida a la participació ciutadana per què un grup de persones voluntàries ajudi a recollir les dades necessàries per conèixer la distribució de totes les espècies de mamífers salvatges que viuen a Catalunya.

Per participar-hi, no cal tenir grans coneixements sobre les espècies, però sí adquirir un cert compromís per destinar el temps necessari per fer els mostreigs. Aquests es faran entre el maig i el juliol d’enguany i caldrà fer una formació prèvia gratuïta, el 30 d'abril, per conèixer les tècniques concretes dels cinc tipus de mostreig que es faran, per tal de cobrir els diferents grups  d'espècies. En aquesta formació, les persones participants rebran també els tubs de recollida de mostres i els aparells per enregistrar els sons dels ratpenats.

Es donarà prioritat a les persones que tinguin càmera pròpia de parament fotogràfic o que la puguin aconseguir abans de l’1 de maig, i que també disposin d’un vehicle per poder fer els mostreigs nocturns. Per a les persones que vulguin participar-hi però no disposin d’aquests mitjans, es dona la possibilitat que ajudin a altres participants en els mostreigs que se’ls hagi
assignat.

Si teniu interès per participar-hi, podeu ampliar la informació i accedir al formulari d’inscripció en l’espai web de l’Atles de Mamífers que s’ha habilitat en el web de l’Observatori.

 

Imatge de la portada: espècies de mamífers comuns a Catalunya. Il·lustració: © Toni Llobet.
 

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!