03.08.2013 Notícies BiBIO - Ratpenats

La Nit dels Ratpenats de Collserola a l'Informatiu de Tve1

Quiròpters

L'informatiu de Tve1 informa sobre la IX European Bat Night o 9ª Nit dels ratpenats organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i el Parc Natural de la Serralada de Collserola el dia 18 de juliol al centre de Can Coll.

Aquesta activitat, promoguda des de fa anys a països com Polònia, s'ha anat extenent per Europa amb l'objectiu de donar a conèixer els secrets de la vida dels ratpenats i trencar mites i llegendes que solen desvirtuar la seva imatge.

Una 50ª de persones varen assistir a l'activitat, que comptava amb la realització d'uns tallers per a nens, una xerrada sobre ratpenats donada per un especialista, una estona de picnic amb una mostra de mètodes d'estudi científic de ratpenats i un passeig nocturn pel parc amb detectors d'ultrasons per escoltar els ratpenats, com a part pràctica.

Aquestes activitats es van realitzant des de fa anys per part del Museu de Ciències Naturals de Granollers, essent una de les activitats cabdals en la seva línia per la divulgació i la conservació dels ratpenats. Aquest any també s'han realitzat Bat Nights o Nits dels Ratpenats a Montesquiu, Hospitalet del Llobregat, Gavà, Collbató, Sabadell, Sant Genís de Palafolls, Nnyer, Senet, Scala Dei, l'Ametlla del Vallès, Estany d’Ivars i Vila-sana, Santa Margarida dels Monjos, Delta de l'Ebre i Desenvocadura del Gaià.

https://mcng.cat/uploads/programa-ratpenats-2013-baixa-1.pdf

(aparició al minut 15:10)

Veure vídeoL'Informatiu Cap de Setmana - 27/07/2013

 

 

 

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!