25.03.2016 Notícies BiBIO - Petits mamífers

El projecte SEMICE ha estat beneficiari d'un ajut de la Fundación Biodiversidad (2015)

Petits mamífers

La Sociedad Española para la Conservación y Estudio de los Mamíferos (SECEM), juntament amb el nostre Museu (MCNG), han estat beneficiaris d'un ajut de la Fundación Biodiversidad (Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente) per consolidar el seguiment de petits mamífers SEMICE a tot el territori nacional.

El SEMICE té per objectiu estudiar i interpretar les variacions de les poblacions de petits mamífers en l'espai i el temps mitjançant la recopilació de sèries llargues de dades en estacions fixes usant una metodologia estandarditzada. El SEMICE, com tants altres programes de seguiment, es basa en el concepte de "ciència ciutadana", i se sustenta en el rellevant paper que juguen els col·laboradors de caràcter vocacional en el manteniment i expansió de les estacions de seguiment. Aquesta nova ajuda permetrà consolidar el projecte gràcies a l'adquisició del material tècnic necessari (paranys i altre material especialitzat) i la posada a punt d'eines de comunicació, formació i registre (web, aplicació mòbil, etc).

El Seguiment SEMICE va ser ideat i està sent coordinat per tècnics del Museu de Ciències Naturals de Granollers. El projecte beneficiari de l'ajut ha estat concebut i elaborat per Ignasi Torre (MCNG) i Alfons Raspall (Parc de Collserola), amb el suport de Luis Javier Palomo (Secretari de la SECEM), Ferran Páramo (MCNG) i Antoni Arrizabalaga (MCNG).

#mce_temp_url#

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!