01.10.2007

3a nit Catalana dels ratpenats

Quiròpters

Cada any durant l’estiu s’organitzen a tota Europa diverses activitats per tal de donar a conèixer els ratpenats en el què s’anomena la Bat Night. Aquestes jornades es realitzen sota la direcció de l’organització d’Eurobats.

Després de la gran acceptació de públic tinguda en les dues edicions anteriors (2005 i 2006), durant el 2007 s’ha dut a terme la tercera edició, per la qual s’ha incrementat el nombre de seus organitzadores.

Tot i tenir-los tant a prop els ratpenats són molt desconeguts i la majoria de gent els té por i no en sap quasi res de la seva vida nocturna dedicada a protegir-nos de tot tipus d’insectes. Així, un ratpenat d’aigua pot menjar fins a 60000 mosquits l’any i també són beneficiosos per l’agricultura ja que aprofiten qualsevol plaga per depredar insectes.

La nit dels ratpenats és una activitat que pretén mostrar que els ratpenats són animals inofensius que no s’enreden als cabells ni mosseguen si no se’ls agafa.

El Museu de Granollers de Ciències Naturals, conjuntament amb l’Associació Galanthus i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, organitza la nit dels ratpenats amb pallassos, contes, cançons, xerrades, tallers i sortides nocturnes per sentir ultrasons. Aquestes activitats van dirigides a un públic familiar i es duen a terme el mes d’agost i setembre.

Diferents mitjans han fet ressò d'aquesta activitat (podeu seguir els enllaços):

Trobareu més infomació sobre la 3ª nit dels ratpenats als documents PDF que s'adjunten a continuació.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!