Des de les darreres guies i manuals de camp fins a llibres d’ornitologia del segle XVI, passant pels llibres de referència bàsica de l’estudi científic de la natura, més de 8.000 volums constitueixen la base de la biblioteca especialitzada en el món natural del Museu de Ciències Naturals de Granollers. La Biblioteca del Museu ofereix un variat catàleg de llibres que tracten de les ciències naturals des de diferents punts de vista, grups taxonòmics, àmbits geogràfics i períodes històrics. Mamífers (en especial petits mamífers i ratpenats), insectes (amb l’accent marcat en les papallones), rèptils, amfibis, una gran col·lecció de llibres d’ocells, botànica, arbres, jardineria, ecologia, parcs naturals, medi ambient, parcs zoològics, geologia, paleontologia, etnologia o història de la ciència són algunes de les temàtiques que podeu trobar a la Biblioteca, oberta a la consulta en els horaris que veieu a la pàgina web.
A més, la Biblioteca del Museu compta amb els fons bibliogràfics d’importants donacions, com les de Frederic Travé, especialitzat en ornitologia, Albert Masó, en papallones, o Salvador Maluquer, també centrat en ornitologia. Igualment important és el fons de revistes científiques que, encara que amb el focus en l’àmbit català, cobreix d’altres països, temàtiques i èpoques històriques.
Aquest espai esta dedicat a Antoni Jonch i Cuspinera, fill de Granollers, que va ser fundador i primer director del Museu de Ciències Naturals, a més de director del Zoològic de Barcelona durant gairebé trenta anys. La biblioteca personal d'Antoni Jonch, interessants títols dedicats parcs zoològics de tot el món, també la podeu trobar a la Biblioteca del Museu.
La Biblioteca és a més un espai d’estudi en els horaris indicats, i un lloc de reunió on s’organitzen activitats com cursos d’il·lustració, xerrades o clubs de lectura.