Tu investigues!

  • del 25 Agost 2022 al 16 Juliol 2023
  • tipus: EXPOSICIÓ PERMANENT
  • FAMILIAR
  • GRATUÏT
  • tarifa: GRATUÏTA
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers

T’has preguntat mai com descobrir què ha menjat un depredador a partir d’una egagròpila? O com és una cova per dins i quins animals hi viuen? Aquesta exposició apropa amb rigor la ciència a petits i grans alhora que els desperta la curiositat per investigar i explorar la natura com si fos un tresor.

Dirigida a un públic familiar, especialment als més menuts de casa, “Tu investigues!” (inagurada al gener del 2019), té un format molt escenogràfic en què es recreen milers de papallones fent un núvol en un prat, un riu interactiu amb amfibis, ratpenats amagats en una cova i un bosc ple de ratolins. Aquests quatre àmbits conformen les quatre àrees d’investigació del Museu de Ciències Naturals de Granollers (papallones, amfibis, ratpenats i petits mamífers) i durant la visita es podran descobrir els secrets que amaguen aquests animals. 

En un període en què la natura rep amenaces diverses com el canvi climàtic i la pressió urbanística i en el qual Catalunya ha desenvolupat una Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat implicació social ha de ser un objectiu de país. 

Per això, l’exposició “Tu investigues!” ha de servir, també, per nodrir de nous investigadors els diferents projectes de ciència ciutadana coordinats pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya. 

T’hi esperem ben encuriosit i preparada per investigar!

 

Visites guiades


 
PÚBLIC

Oferim visites guiades per infants i famílies tots els dissabtes i diumenges.

Consulteu els horaris i reserves.

GRUPS ESCOLARS

Oferim visites guiades a tots els nivels dels grups escolars. 

Consulteu els horaris i reserves.

 

Activitats vinculades  l'exposició


 
ANIMALS AMAGATS

JOC DE REALITAT AUGMENTADA

Explora l’exposició permanent de manera diferent i interactiva. L’Estela, la petita investigadora del museu està buscant els animals que s’hi troben amagats per poder estudiar-los més a fons i descobrir-ne tots els secrets. Vols ajudar-la i participar de l’aventura?

Consulteu els horaris, disponibilitat i reserves.

 


INVESTIGA AMB L'ESTELA

AVENTURES PER A TOTA LA FAMÍLIA

L'Estela és la petita-gran investigadora de l’exposició permanent “Tu Investigues!” que pren vida i ens proposa, a tota la família, un seguit d’enigmes per resoldre, a l’entorn de la natura. La investigadora ens explicarà les seves aventures, compostes de capítols que s'aniran publicant acompanyats de material per imprimir, pintar i jugar. 

Llegir les aventures i descarregueu els imprimibles!

 

  

 

Ressò de l’exposició als mitjans


 
INFO K - 14 de gener del 2019

"Tu investigues", la nova expo del Museu de Ciències Naturals de Granollers

Al Museu de Ciències Naturals de Granollers s'acaba d'inaugurar una nova exposició permanent que es diu "Tu investigues". L'exposició se centra en els quatre tipus d'animals que investiga aquest museu: papallones, amfibis, ratpenats i petits mamífers.

 

 
alacarta.cat - 22 de gener del 2019

Tu investigues!

La nova exposició permanent del Museu de Ciències Naturals de Granollers, titulada 'Tu investigues!' està pensada per deixar bocabadats als infants. Convida als més petits de casa a conèixer papallones, ratpenats, rèptils i els amfibis i petits mamífers.

 

 

 

OBSERVACIONS

Joc autònom, recomanat per majors de 6 anys

Lloguer: 4,00 euros/tauleta. 

La reserva es realitza pel número de tauletes que es volen llogar, no pel número de participants/infants que utilitzaran la tauleta. Per exemple, si es vol reservar una tauleta, es reservarà una plaça d'adult, si es volen reservar dues tauletes caldrà reservar dues places d'adult, etc.  NO reservar places d'infants.

Es cediran els aparells, amb l'obligació de deixar el document d'identitat (el carnet de conduir o un altre document identificatiu) que es retornarà en el moment de la devolució.

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!