Paisatges Geològics de Catalunya

  • del 07 Febrer 2017 al 01 Abril 2017
  • tipus: EXPOSICIÓ TEMPORAL
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers

Mirada fotogràfica a la geologia catalana. Fotografies de Jordi Lluís Pi

Aquesta exposició és el resultat d'una recerca dels llocs d'interès geològic que podem trobar dins la riquesa paisatgística del nostre país. L'exposició proposa un recorregut per paisatges comuns de la geografia catalana que tenen una importància cabdal pel que fa a la morfologia, el relleu i el desenvolupament del nostre territori.
A través d'una mirada fotogràfica, es pretén posar de relleu la importància dels paisatges geològics d'interès, situant-los dins el conjunt del territori.

Catalunya té una geologia excepcional i una riquesa de paisatges notable. Com a exemple podem trobar les Serres Litorals i Prelitorals, amb serralades com la de Collserola, Montserrat, el Montseny o el Montsant, les Serres Transversals com Cabrera o Collsacabra, les Prepirinenques com el Cadí, el Pedraforca o el Montsec d'Ager i els Pirineus com la serralada més extensa dins la geografia i geologia catalana.
També la Costa Brava o la Depressió Central Catalana son dos exemples més de la diversitat del paisatge català.

La mostra està composta d'un total de 45 fotografies que busquen apropar i donar a conèixer la diversitat del paisatge geològic de Catalunya mostrant la varietat dels colors, textures i formes que el conformen. Per altra banda, la intenció és fer un pas més per a una catalogació i preservació en profunditat del nostre patrimoni natural.

Veure l'exposició al ICGC
(Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya)

Jordi Lluís Pi. Barcelona 1950
 
Vinculat des de jove a la muntanya i posteriorment a la mineralogia, dos mons que m'han portat a interessar-me per les Ciències de la Terra, més concretament per la Geologia.
Al mateix temps la meva afició a la fotografia m'ha empès a recórrer el territori intentant documentar la varietat i riquesa del nostre paisatge i en concret el de muntanya i el geològic.
Membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura
www.jordilluispi.cat

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!