L'art del cosmos

  • del 16 Desembre 2023 al 18 Febrer 2024
  • tipus: EXPOSICIÓ TEMPORAL
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GRATUÏTA
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers

ACTE D'INAUGURACIÓ: Dissabte, 16 de desembre a les 18.00 h

La granollerina Julia Moreno, coneguda com a JuliaART, és una artista visual del cosmos apassionada en dibuixar i pintar l'espai profund sota un estil realista. Amb aquesta mostra, ens convida a endinsar-nos en el seu univers i ens transporta a racons del cosmos com ara nebuloses, estrelles i galàxies.

L’exposició s’agrupa  en quatre blocs temàtics i suposa un viatge espacial per les obres que ha anat creant la JuliaART en la seva trajectòria. S’hi podran trobar les recreacions artístiques de nebuloses a partir de les imatges obtingudes a través del telescopi Hubble, però també les primeres creacions de l’artista abans de descobrir aquestes imatges. Per l’altra banda, també es podran observar les obres del projecte Lluna que se centren exclusivament en els cràters de la Lluna. En la mostra també s’hi podrà trobar recreacions artístiques del planeta Júpiter partint de les imatges captades amb la sonda espacial Juno de la NASA. 

Per produir aquestes obres, la Julia ha hagut de fer una àmplia recerca en fotografies de nebuloses, estrelles i galàxies, així com indagar en els treballs de la NASA. Gràcies a aquesta cerca les seves obres van assolir ser més realistes i van passar a ser fruit de la seva imaginació  a un reflex de la ciència.

JuliaART és considerada com una pintora hiperrealista sobre llenç, emprant indistintament pintura acrílica, oli o tèxtil i amb predomini del color blau. També utilitza materials fosforescents per a donar profunditat als seus quadres en la foscor i ròtring blanc per a crear una atmosfera inigualable d'estrelles llunyanes mitjançant l'acumulació de centenars de punts. 

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!