BiBio - Estudi de la biodiversitat mitjançant bioindicadors

La recerca científica és una de les activitats principals del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Aquesta recerca es reparteix en diferents àrees en funció dels organismes estudiats. Tenim així les àrees d'investigació en quiròpters, en lepidòpters, en petits mamífers i en herpetologia (amfibis i rèptils) cadascuna de les quals porta a terme diferents projectes.

Des de l'any 2015 les quatre àrees s'han integrat en el grup de recerca emergent BiBIO (Estudi de la biodiversitat mitjançant biodindicadors) que compleix els requisits demandats per la Generalitat de Catalunya que reconeix i promou la recerca de qualitat, la transferència de coneixement i la internacionalització de les activitats científiques.

A més, la qualitat de la recerca científica duta a termes des del Museu queda avalada per la publicació dels resultats en revistes científiques de prestigi internacional.


Quiròpters

Quiròpters

Des dels anys 80 el Museu Ciències Naturals de Granollers realitza estudis arreu de Catalunya amb l’objectiu principal de conèixer millor els ratpenats (quiròpters) i contribuïr així a la seva conservació.


Lepidòpters

Lepidòpters

Al MGCN es duen a terme diverses línies de treball al voltant dels lepidòpters. Majoritàriament, la recerca es fonamenta en la base de dades fornida pel Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS), el projecte de seguiment de papallones diürnes a Catalunya. Tanmateix, altres línies de recerca exploren diversos aspectes de l’ecologia dels lepidòpters, i només es relacionen amb el CBMS de forma indirecta.


Amfibis i rèptils

Amfibis i rèptils

L'any 2005 un equip de científics de la Universitat de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers va descobrir una nova espècie d'amfibi, el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).


Petits mamífers

Petits mamífers

Des de primers dels anys vuitanta del segle passat el Museu de Granollers realitza estudis sobre petits mamífers en diversos espais naturals catalans. En alguns espais es desenvolupa un seguiment mantingut en el temps, mentre que en altres s’han fet prospeccions puntuals per conèixer les espècies de petits mamífers presents.


Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!