SerpCat, Projecte d'estudi de la història biològica
de les serps de Catalunya

Serp de collaret (Natrix natrix astreptophora)

El Museu de Ciències Naturals de Granollers contribueix significativament des de fa anys a l'estudi del patrimoni natural de Catalunya mercès al treball desenvolupat dins les quatre àrees d'investigació. Una d'aquestes àrees és la de l'estudi dels amfibis i rèptils (herpetologia) i te com a una de les seves línies de treballs el coneixement de la biologia de les serps, anomenades també ofidis, de Catalunya: SerpCat. El projecte te una durada prevista de 10-15 anys i te com a principals fites:

  • Publicar els resultats de la recerca sobre aspectes específics de biologia de les dues espècies més abundants: les serps verda (Malpolon monspessulanus) i blanca (Rhinechis scalaris).
  • Publicar els resultats de la recerca sobre la biologia general de la resta de les espècies d'ofidis de Catalunya.
  • Divulgació científica i naturalista dels resultats obtinguts.

Les possibilitats de la nostra recerca depenen en gran mesura de la quantitat de dades obtingudes. Donat que en comparació a d'altres vertebrats les serps són difícils d'observar i degut a la metodologia que utilitzem, és molt important la col·laboració de persones i entitats amb el nostre projecte. Per aquesta raó hem dissenyat una web específica, on a més d'explicar com funciona el projecte, podeu trobar informació sobre les serps de Catalunya i un servei d'assessorament sobre tota mena de qüestions relacionades amb aquests animals.


Contacte

Fèlix Amat, Àrea d'Herpetologia, Museu de Granollers - Ciències Naturals
felixamat09@gmail.com
https://mcng.cat/recerca/arees/reptils-i-amfibis

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!