L’Estació Meteorològica de Granollers va crear-se l’any 1950 per iniciativa del Museu de Granollers. Des de llavors enregistra diàriament tot un seguit de dades meteorològiques, molt valuoses per als estudis climatològics, i que es guarden a l’arxiu de l’estació en el Museu de Ciències Naturals de Granollers. Aquesta estació forma part de la xarxa de l’Institut Meteorològic Nacional, del Ministeri de Medi Ambient.
La seqüència de dades meteorològiques de més de 40 anys ha permès d’estudiar amb profunditat el clima de Granollers, que es correspon amb l’anomenat clima mediterrani litoral (o costaner); això és, un clima mediterrani amb unes temperatures suavitzades per la proximitat del mar. El règim plujós és de 647 mm anuals i l’estacionalitat és tardor/primavera/estiu/hivern, tot i que la intensitat i la distribució de les pluges són molt irregulars al llarg de l’any. La marinada bufa sobretot els dies d’estiu i suavitza les temperatures màximes. La nebulositat és important. El fenomen de la inversió tèrmica afecta també la nostra comarca i produeix a l’hivern un refredament de l’aire més gran a les zones baixes que a les zones de muntanya. Trobareu més informació a Climatologia de Granollers. L’Estació Meteorològica de Granollers 1950-1991 i a la revista Lauro número 16.
Atenció: Des del mes de gener de 2020 ha deixat de funcionar l'estació manual. En aquesta pàgina podeu consultar les dades recollides en el període 1991-2019. D'ara en endavant podeu consultar les dades de l'estació automàtica del Servei Meterològic de Catalunya.