El Planetari de Granollers

Els principals elements que s'identifiquen en el paisatge són els terrestres: geogràfics, geològics, biològics, humans,... Però hi ha un element que normalment s'oblida, i que condiciona en bona part els altres: el firmament. El Museu fa temps que dona importància a aquesta meitat superior del paisatge natural i en el nou edifici del Museu de Ciències Naturals trobareu el planetari.

El planetari es troba al primer pis del museu i disposa d'una cúpula de 6 metres de diàmetre, d'un gran sofà amb capacitat per a 30 persones, i un projector central d'un model Digitarium® Delta 2 de l'empresa nord-americana Digitalis. Ofereix una resolució de 1200 píxels amb una cobertura total de 180 graus. Gràcies a la versatilitat del seu software, basat en Nightshade, és possible la preparació d'infinitat de programes i visualitzacions.

En el planetari oferim sessions escolars i públiques de coneixement del cel nocturn, mostrem el cel d'èpoques passades o futures gràcies a l'acurada representació dels moviments celestes i dels astres (estrelles, planetes, satèl·lits, el Sol, etc.); i tanmateix, el cel des de diferents llocs de la superfície terrestre, o des d'altres objectes del Sistema Solar.

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!