El Jardí

Els Jardins Antoni Jonch Cuspinera pretén ser un espai obert on, a més de passejar i gaudir de les plantes i dels animals, puguem aprendre, aprendre sobre la nostra comarca. Per això hi ha representada una sèrie d'espècies que pertanyen a diferents comunitats vegetals del Vallès. També s'hi representen alguns animals prou comuns i algunes de les roques més representatives en els nostres paisatges.

La distribució de les plantes al jardí respon a un intent de reproduir, amb evidents limitacions, la vegetació autòctona, en la qual les espècies viuen associades en comunitats: l'alzinar, les pinedes i les brolles i els boscos de ribera. A diferència del jardí, al bosc els arbres i totes les plantes es reprodueixen per elles soles i, a més, hi ha unes certes espècies que predominen sobre unes altres.

Aquest jardí, tal i com el veiem ara, és resultat d'un procés que va començar el 1987, amb la remodelació de tota la finca, i que va partir de la base del jardí preexistent. Com tot el que és viu, el jardí de la Tela ha canviat i canviarà amb el pas del temps. Les espècies que podem observar no són sempre les mateixes. I, encara, totes aquelles que hi romanen durant una colla d'anys es van transformant seguint el rellotge de les estacions.


La guia del jardí

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!