Lídia Freixas

Coordinadora dels seguiments SEMICE i el Projecte Liró

Llicenciada en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008).

El 2007 començar a col·laborar amb el MCNG donant suport a projectes de recerca i en el seguiment de fauna salvatge, principalment amb petits mamífers, carnívors i quiròpters i també realitzant tasques relacionades amb la dieta de rapinyaires i carnívors. Paral·lelament va col·laborar en diferents activitats de divulgació i sensibilització ambiental en el departament educatiu del Museu i en escoles de natura, en activitats vinculades al Consorci per la Gestió dels Residus i realitzant guiatges i tallers ambientals per a famílies i escoles.

A partir del 2011 es centra en l'estudi del liró gris (Glis glis) i en el coneixement de les seves poblacions més meridionals a la península Ibèrica i treballar per establir una xarxa de seguiment a nivell peninsular centrada en aquesta espècie, utilitzant una metodologia específica i estandarditzada per poder recollir dades a llarg termini.

Actualment és investigadora i especialista en el camp dels petits mamífers dins el grup de recerca emergent BiBIO del Museu de Ciències Naturals de Granollers. És la responsable del Projecte Liró i coordinadora del Projecte SEMICE on també desenvolupa tasques de comunicació i divulgació lligades a aquests projectes de seguiment.

Al llarg d’aquests anys ha participat en diversos projectes que li han permès establir una sèrie de col·laboracions amb investigadors tant nacionals com internacionals.
 

Darreres publicacions

  • Ignasi Torre, Lídia Freixas, Antoni Arrizabalaga, Mario Díaz, 2016. The efficiency of two widely used commercial live-traps to developmonitoring protocols for small mammal biodiversity. Ecological Indicators 66 (2016) 481–487.
  • Mariona Ferrandiz-Rovira, Lídia Freixas, Ignasi Torre, Sílvia Míguez i Antoni Arrizabalaga, 2016. Male-biased litter sex ratio in the southernmost Iberian population of edible dormouse: a strategy against isolation?. Animal Biology DOI 10.1163/15707563-00002512.
  • López-Baucells, A., Puig-Montserrat, X., Torre, I., Freixas, L., Mas, M., Arrizabalaga, A., Flaquer C. , 2016. Bat boxes in urban non-native forests: a popular practice that should be reconsidered. . Urban ecosystems..
  • Carles Flaquer, Xavier Puig, Adrià López-Baucells, Ignasi Torre, Lídia Freixas, Maria Mas, Xavier Porres, Antoni Arrizabalaga, 2014. Could overheating turn bat boxes into death traps?. Barbastella. 03/2014; 7((1)):46-53..
  • Ignasi Torre, Antoni Arrizabalaga, Lídia Freixas, Alexis Ribas, Carles Flaquer, Mario Díaz, 2013. Using scats of a generalist carnivore as a tool to monitor small mammal communities in Mediterranean habitats. Basic and Applied Ecology 14 (2013) 155–164.

El nostre equip

AGENDA

Tancat per vacances de l'11 de juliol al 24 d'agost.

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Color FONS: activitats obert tancat

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!