Andreu Ubach

Doctorant i tècnic del CBMS

Graduat en Biologia per la Universitat de Barcelona (2013) i Màster en Biodiversitat (2015). Va començar aleshores a involucrar-se en diferents projectes en el camp de la lepidopterologia. El 2016 i 2017 va treballar com a tècnic en un estudi per la Universidad Rey Juan Carlos i s'incorpora el 2017 a l’equip de coordinació del Catalan Butterfly Monitoring Scheme del MCNG, des d’on actualment es troba desenvolupant una tesi doctoral.
Entre les feines de coordinació de la xarxa CBMS, desenvolupa anualment els càlculs de tendències d’espècies a partir dels seus índexs d’abundància. Una de les seves línies de treball es centra en l’estudi de les papallones com a bioindicadores d’agents climàtics com els canvis de temperatura i l’efecte de la sequera; i paisatgístics com el tancament i la fragmentació dels hàbitats. Estudia els efectes dels diferents agents a escala local i regional, a través d’indicadors de comunitat. 
També imparteix cursos de formació pel CBMS sobre el coneixement de les papallones diürnes i realitza suport als voluntaris de la xarxa. En una altra línia d’estudi, treballa amb espècies amenaçades i la conservació d’aquestes a nivell català en un projecte sobre micro-reserves de papallones. 
D’altra banda participa en un projecte sobre els efectes de la pastura sobre la biodiversitat al Pirineu Oriental i també col·labora en els projectes sobre l’estudi de la migradora dels cards que es realitzen al Museu. 
 

Darreres publicacions

  • Ubach, A., Páramo, F., Gutiérrez, C. & Stefanescu, C. , 2019. Vegetation encroachment drives changes in the composition of butterfly assemblages and species loss in Mediterranean ecosystems. Insect Conservation and Diversity.
  • Herrando, S., Titeux, N., Brotons, L., Anton, M., Ubach, A., Villero, D., García-Barros, E, Munguira, M.L, Godinho, C & Stefanescu, C. , 2019. Contrasting impacts of precipitation on Mediterranean birds and butterflies. Scientific Reports, 9: 5680 .
  • Stefanescu, C., Puig-Montserrat, X., Samraoui, B., Izquierdo, R., Ubach, A. & Arrizabalaga, A. , 2017. Back to Africa: autumn migration of the painted lady butterfly Vanessa cardui is timed to coincide with an increase in resource availability. Ecological Entomology, 42: 737-747. .
  • Ubach, A., & Olivella, E., 2017. Participació de la SCL a la BioBlitz BCN-2016. . Butlletí. Societat Catalana de Lepidopterologia, (108), 143-145..
  • Ubach, A., & Sylvestre, E. , 2016. Primeres citacions de coure violeta, Lycaena helle (Dennis & Schiffermüller, 1775), a Andorra (Lepidoptera; Lycaenidae). Butlletí. Societat Catalana de Lepidopterologia, (107), 165-168.

El nostre equip

AGENDA

Tancat per vacances de l'11 de juliol al 24 d'agost.

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Color FONS: activitats obert tancat

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!