25.07.2013 Notícies BiBIO - Papallones

Publicat per l'Agència Europea de Medi Ambient l'indicador de papallones d'espais oberts

Lepidòpters

L'Agència Europea de Medi Ambient acaba de publicar un informe sobre la tendència de l'anomenat "indicador de papallones d'espais oberts", entre 1990-2011. Aquest indicador es basa en les dades de 17 espècies de papallones recollides en programes BMS en 19 països europeus (inclòs el CBMS).

Els resultats mostren un declivi alarmant en 8 de les 17 espècies, i un increment en només una d'elles. En general, l'indicador mostra molt clarament que les poblacions de les espècies típiques d'ambients oberts estan en forta regressió, amb pèrdues de fins al 50% dels efectius de les poblacions. 

Les causes d'aquest declivi són tant la intensificació dels espais agrícoles com, en zones de muntanya, l'abandonament de les pràctiques agro-ramaderes tradicionals i el consegüent avanç del bosc.

Aquest informe dóna gran valor a l'esforç de tots els col·laboradors de les xarxes BMS a Europa, i possiblement servirà perquè es replantegin les polítiques agrícoles,que actualment són poc favorables a la conservació de la biodiversitat.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!