13.09.2017 Notícies BiBIO - Petits mamífers

Més murguetes que mai, a la Vall d’Aran!

Petits mamífers

Un any més, s’han dut a terme les campanyes d’estiu de les estacions dels projectes de seguiment dels micromamífers (SEMICE) i els lirons grisos (LIRÓ) a la Vall d’Aran, a càrrec dels nostres col·laboradors Alfons Raspall i Lídia Freixes i l’ajut impagable dels col·laboradors aranesos.

Com cada any també, i gràcies al suport continuat del ConselhGenerau d’Aran, s’ha aprofitat l’avinentesa per organitzar unes activitats obertes al públic, especialment el familiar, per donar a conèixer aquests animals i el seu estudi: “LA NIT DE LES MURGUETES/ ERA NET DES MURGUETES” (nom aranès dels ratolins) i “EL NIU DELS LIRONS/ETH NIN DES ARRATS DROMILHÈRS”

Enguany els resultats faunístics han estat sorprenents: una autèntica “explosió demogràfica” de ratolins ha coincidit, paradoxalment, amb una baixada dràstica de lirons. Resultats per analitzar, que en tot cas confirmen la demografia extraordinàriament fluctuant d’aquests animals.

El que en canvi segueix molt més estable es l’èxit d’assistència i la satisfacció dels participants en les sessions, d’un proposta divulgativa que ha anat quallant amb els anys. I aquesta tardor, us invitem a “LA VETLLADA DELS TALPONS”!.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!