28.02.2018 Notícies BiBIO - Papallones

La XI trobada del CBMS dóna el tret de sortida per a la seva 25ª temporada

Lepidòpters

El passat 24 de febrer es va celebrar, al Museu de Ciències Naturals de Granollers, la XI trobada de col·laboradors del Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS). Aquesta dóna pas a l’inici de la 25ª temporada d'un dels programes de seguiment de biodiversitat més longeus del país.

Més de 50 persones es van aplegar durant tota la jornada al Museu per compartir les novetats i darreres aportacions del CBMS, així com per explicar altres projectes dels col·laboradors. Als assistents se'ls va poder entregar en mà el darrer número de la revista Cynthia, el desplegable de papallones catalanes que van elaborar fa uns mesos en Toni Llobet i en Constantí Stefanescu, i també una xarxa de salabret de recanvi per als mostreigs de la propera temporada.

Al 2017 s’ha arribat a les 154 estacions de seguiment arreu del territori català, Andorra i Menorca, de les quals van funcionar 93 aquest darrer any. Des de l’inici del projecte s’han comptat més de 2.300.000 papallones, d’un total de 187 espècies de les 200 amb què compta la fauna catalana.

El 2017 s’han pogut recuperar estacions abandonades anteriorment, com la Timoneda d’Alfès, el Turó de l’Home o la Granja d’Escarp. D’altra banda se n’han incorporat de noves com la de la Conca d’Òdena, la de Castelltallat o les dues primeres del Ripollès: Setcases i Tregurà.

Aquest dijous 1 de març comença la 25ª temporada del programa, que durarà fins a finals de setembre. En aquest 2018, que ha començat amb un hivern fred i amb nevades arreu del país, és probable que aquestes primeres setmanes encara costi força de veure papallones i que els cicles biològics s’endarrereixin.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!