09.02.2008 Notícies BiBIO - Ratpenats

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha d’investigar sobre un informe encarregat al Museu de Ciències Naturals de Granollers

Quiròpters

La denúncia de l'anomenat “Sindicato Manos Limpias” a la Generalitat de Catalunya per la despesa generada en l’elaboració d’informes externs per diversos departaments d’aquesta administració ens ha dut a les pàgines d’alguns diaris i a les tertúlies poc recomanables d’alguns mitjans audiovisuals.

El fet de que el nostre estudi portés el nom de la ratapinyada nana ha fet molta gràcia al mateix sindicato, destacant el nostre estudi entre els 1583 estudis denunciats.

La combinació d’ignorància i falta de rigor professional ha fet mossegar l’esquer a alguns mitjans de comunicació.

Primera falta de rigor dels mitjans en llengua castellana, i del sindicato!: no existeix cap espècie de ratpenat de les 29 que hi ha a la península ibèrica que porti per nom “murciélago nana”, s’ha traduït directament ratapinyada nana del català, en espanyol murciélago de Cabrera.

Per ajudar al fiscal encarregat del cas posem a la vostra disposició els dos informes, redactats pel l’equip dirigit per Carles Flaquer, corresponents als anys 2007 i 2008:

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!