17.05.2013 Centre de Documentació

Jornada tècnica de treball dels centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals a Granollers

Centre de documentació

El 3 de maig es van reunir al Museu de Ciències Naturals de Granollers, els representants dels dotze centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals. En el decurs de la trobada, l'Oficina de Projectes Informàtics de la Diputació de Barcelona va mostrar la implementació d'una nova aplicació anomenada AGD (Arxiu General de Documents) que aplegarà la base de dades comuna de tots els centres.

Es va fer una demostració pràctica del funcionament d'aquest nou programari que permetrà disposar d'un sistema d'informació unificat per a gestionar els centres a través de la web corporativa.

Amb aquesta nova aplicació es podran centralitzar les catalogacions en una única base comuna, de manera que la base de dades tindrà el contingut normalitzat i els usuaris la podran visualitzar d'una manera més amigable i eficient.

La base de dades disposa actualment de prop de 25.000 documents catalogats. A més, les noves incorporacions, canvis i esmenes seran visibles al moment. També permetrà evitar duplicitats. La nova aplicació permetrà adjuntar, si es vol, els documents digitalitzats en format PDF. Des de l'Oficina de Projectes Informàtics es pretén homogeneïtzar entorns i minimitzar els costos de manteniment.


De moment, i fins a la posada en funcionament d'aquesta nova aplicació es pot entrar a la web www.diba.cat/parcsn/centresdoc i consultar els documents dels dos centres del Parc Natural del Montseny (el d'Humanitats a Arbúcies i del de Ciències Naturals a Granollers), del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (a Terrassa), dels dos centres del Parc del Montnegre i el Corredor (a Mataró i a Sant Celoni); del dos centres del Parc del Garraf (a Gavà i a Vilanova i la Geltrú), del centre del Parc del Foix (a Santa Margarida i els Monjos); del Parc de la Serralada Litoral (a Vilassar de Dalt) i del Parc de la Serralada de Marina (a Montcada i Reixac). També s'hi poden consultar documents catalogats des de la mateixa Gerència de Serveis d'Espais Naturals.

 

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!