13.12.2018

Inauguració de l’exposició “Tu investigues!”

Exposició permanent

El Museu de Ciències Naturals de Granollers acollirà, a partir del 12 de gener, una nova exposició permanent que porta per títol “Tu investigues!”. La festa d’inauguració, oberta a tothom, tindrà lloc en el recinte del Museu entre les 11 i les 13 h. Podreu gaudir de visites guiades, portes obertes i tallers familiars. Us hi esperem ben encuriosits i preparats per investigar!

Voleu saber com descobrir què ha menjat un depredador a partir d’una egagròpila? O com és una cova per dins i quins animals hi viuen? Aquesta nova exposició permanent apropa amb rigor la ciència a petits i grans alhora que els desperta la curiositat per investigar i explorar la natura com si fos un tresor. 

Dirigida a un públic familiar, especialment als més menuts de casa, “Tu investigues!” té un format molt escenogràfic en què es recreen milers de papallones fent un núvol en un prat, un riu interactiu amb amfibis, ratpenats amagats en una cova i un bosc ple de ratolins. Aquests quatre àmbits conformen les quatre àrees d’investigació del Museu de Ciències Naturals de Granollers (papallones, amfibis, ratpenats i petits mamífers) i durant la visita es podran descobrir els secrets que amaguen aquests animals. 

El matí de la inauguració, a més a més de conèixer l’exposició en una visita guiada de la mà dels mateixos investigadors del Museu, hi haurà activitats, tallers i portes obertes en els diferents espais del Museu. 

En un període en què la natura rep amenaces diverses com el canvi climàtic i la pressió urbanística i en el qual Catalunya ha desenvolupat una Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat implicació social ha de ser un objectiu de país. 

Per això, l’exposició “Tu investigues!” ha de servir, també, per nodrir de nous investigadors els diferents projectes de ciència ciutadana coordinats pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya.

Hi assisteixen:
· Sr. Josep Mayoral, alcalde de la ciutat

· Sra. Mireia López-Ontiveros, regidora de Cultura

· Personal tècnic del Museu de Ciències Naturals

Programa:
11.00 - 11.30 h: 
Inauguració

11.30 - 13.00 h: 
· Visites guiades a l’exposició permanent. 

· Jornada de portes obertes per veure les sales i col·leccions del Museu.

· Projecció dels cinc microdocumentals de la sèrie “Investigadors i natura”. 

· Tallers familiars relacionats amb els quatre àmbits de recerca de l’exposició.

Entrada gratuïta i sense reserva per a totes les activitats.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!