13.02.2014

Inauguració de l'exposició: L'aigua per viure!

General

L'equilibri de l’ecosistema fluvial, la biodiversitat, l'aigua i la ciutat

El divendres 21 de març a les 19 h s’inaugurarà l’exposició L'aigua per viure! Al Museu de Ciències Naturals de Granollers per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. El 1992 l'Assemblea General de les Nacions Unides declara el 22 de març la data per fomentar arreu la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua un bé patrimonial que alhora és vida i contribueix al benestar social i a la productivitat econòmica.

L’exposició romandrà en el Museu de Ciències Naturals fins a principis del mes de juny i més endavant s’oferirà com exposició itinerant que podran sol·licitar els col·lectius interessats. A més dels continguts de l’exposició s’oferirà un recull d’activitats i dossiers pels grups visitants interessats en treballar la importància de l’aigua per viure, per l’equilibri de l’ecosistema, del medi. El recull de recursos educatius es podran consultar també des del web del Museu de Ciències Naturals.

L’exposició fa un repàs d’imatges històriques del riu i la ciutat que evidencien el règim mediterrani del Congost amb sequeres i avingudes, i presenta l’evolució de la relació del riu i l’aigua amb la població de Granollers. Els estudis de biodiversitat sobre vegetació, peixos, ocells i d’altres es repassen en l’exposició juntament amb algunes de les actuacions que fomenten que el riu sigui un espai viu. A més de permetre’ns conèixer l’ecosistema fluvial i la biodiversitat, l’exposició ens ajuda a prendre consciència de la importància de l’aigua per viure, de tot el cicle de l’aigua, la seva depuració i la necessitat de fer-ne un ús més racional.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!