15.12.2009 Notícies BiBIO - Papallones

Els vídeos del CBMS al YouTube

Lepidòpters

L'any 1994 es va iniciar, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el projecte de seguiment de les poblacions de papallones: el Butterfly Monitoring Scheme a Catalunya (abreujat CBMS). L'any passat va sortir editat un DVD que ens serveix d’introducció històrica al projecte, amb referències a la coincidència en la seva filosofia i metodologia amb el conegut BMS britànic, d’on va prendre el nom, i amb els objectius: conèixer amb precisió els canvis d’abundància de les papallones a partir de la repetició setmanal de censos visuals al llarg de transsectes fixos, per tal de relacionar-los posteriorment amb diferents factors ambientals.

El vídeo també inclou un reportatge sobre la biologia i ecologia de les papallones com a suport general de continguts a una introducció a l’estudi concret de la lepidopterologia.

Per acabar, el vídeo conté set reportatges de dos minuts de diferents estacions de la xarxa, explicats pels mateixos observadors de l’itinerari, amb una representació territorial que permet copsar la implantació del projecte en l’àmbit català.

Aquesta setmana hem donat d'alta el nou canal del Museu de Granollers Ciències al Youtube i l'hem estrenat amb la publicació dels set reportatges sobre els itineraris del CBMS. En els enllaços són els següents:

Aquí us en deixem un d'exemple:

Documents adjunts:

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!