05.08.2013 Notícies BiBIO - Ratpenats

El QuiroRius amb un aplicatiu millorat

Quiròpters

El Quirorius ja compta amb un domini web propi en el qual es poden baixar dades, explorar resultats o crear noves estacions. El seguiment de ratpenats aquàtics (QuiroRius) és una xarxa de seguiment de ratpenats d'aigua de Catalunya. L'iniciativa va néixer arran de conèixer una experiència similar duta a terme al Regne Unit i es va fer una prova pilot el 2007 que s'ha anat desenvolupant fins enguany.

Des del 2012 el QuiroRius compta amb un aplicatiu que actualment ja està en ple funcionament i amb totes les millores desitjables. L'aplicatiu es troba al  domini http://www.quirorius.org/. La Generalitat Valenciana i la Fundació Limne també s'han afegit al projecte amb una prova pilot http://www.limne.org/Limne/index.php/ca/projectes/quirorius 

El Quirorius ja acumula dades des de fa 7 anys i l'objectiu és anar creant una xarxa d'estacions que permeti veure l'estat d'aquestes espècies de ratpenats amenaçades. Amb les dades actuals ja s'intueixen trams de riu amb importants poblacions de ratpenats aquàtics i problemàtiques de rius que no presenten activitat degut a problemes de contaminació dels sistemes riparis.

 

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!