12.08.2013 Notícies BiBIO - Ratpenats

El QuiroCat va endavant.

Quiròpters

El 2013 ha estat l'any de la consolidació del QuiroCat. Aquest projecte de cooperació transfronterer neix de la necessitat d'estudiar poblacions de ratpenats sense limitacions de fronteres polítiques. Sovint la recerca es veu limitada per la burocràcia intrínseca de les fronteres, per altra banda no reconegudes pels ratpenats!.

L'objectiu principal de la xarxa QuiroCat és posar en comú el coneixement relatiu als ratpenats a escala de territori català per tal de millorar la conservació d'aquest grup. 

El Consell General dels Pirineus Orientals és l'impulsor i animador de la xarxa i el Museu de Ciències Naturals de Granollers properament signarà la carta de col·laboració de la Xarxa transfronterera de Ratpenats Catalans, oberta a totes les institucions interessades de banda i banda dels Pirineus catalans.

Entre les accions dutes a terme com a xarxa en destaca el seguiment del ratpenat de bigotis petit (Myotis alcathoe) a l'Albera. Durant el 2012 i el 2013 s'estan fent esforços per tal de veure quin tipus d'hàbitat requereix aquesta espècie amenaçada per criar a banda i banda dels Pirineus.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!