24.01.2019 Notícies BiBIO

El Museu de Ciències Naturals de Granollers és seleccionat al Programa COST de Cooperació Científica i Tecnològica Europea

Quiròpters
El Museu de Ciències Naturals de Granollers, ha estat escollit per participar al programa COST de Cooperació Científica i Tecnològica Europea, un dels ajuts més destacats del marc científic europeu.

L’Àrea d’Investigació de Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha estat seleccionada al programa Europeu COST Actions (acrònim de Cooperació Europea en Ciència i Tecnologia), que té com a objectiu finançar projectes de cooperació entre equips d’investigadors europeus punters en la seva àrea d’expertesa. La primera reunió de treball se celebrarà el 26 de febrer a Brussel·les.

En la darrera dècada, els investigadors del Museu han fet un important salt qualitatiu en els seus projectes de recerca. Des del 2012 fins a l’actualitat, l’equip liderat pel Doctor Carles Flaquer, està treballant en programes estatals de foment i investigació científica del Ministeri d’Economia i Competitivitat. 

Un equip de 48 investigadors de 13 països d'Europa, Israel i Sud-Àfrica integra en aquests moments el programa COST, que es fixa  com a objectiu principal definir una xarxa europea de seguiment de ratpenats per conèixer com els afecten els canvis en el clima  i el paisatge.  

El Museu de Ciències Naturals tindrà l'oportunitat, així, de treballar amb universitats d'arreu del món: Jerusalem, Bristol, Creta, Irlanda, Porto, Malta..., així com institucions i museus nacionals de primera línia (Bulgària, Societat Leibnz, Dutch Mammal Society...). Durant el període de treball conjunt -fixat en 4 anys- , l'equip d'investigadors de la Tela participarà en la presa de decisions relacionades amb tecnologia, gestió i conservació de ratpenats, que s’aplicaran la pròxima dècada.

El programa COST és un dels marcs de cooperació més amplis, amb un pressupost de 300 M €. Té per objectiu enfortir la investigació científica i tècnica a Europa, finançant xarxes de col·laboració entre investigadors que compten amb projectes finançats pels països respectius. Aquestes xarxes de cooperació s'anomenen Accions COST, obertes a tots els camps de la ciència i la tecnologia, i centrades en l'excel·lència. El programa vol optimitzar el coneixement produït, l'equipament científic i el suport econòmic, consolidar la posició europea en I+D+i, i preparar les properes generacions de científics.

A la fotografia: Carles Flaquer, Maria Mas, Xavier Puig i Adrià López-Baucells.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!