01.04.2019 Notícies BiBIO - Banc de llavors

El Banc de Llavors del Vallès Oriental incorpora 92 noves varietats locals d'horta

Banc de Llavors

El passat divendres 29 de març es va formalitzar el conveni de cessió per part de La Panotxa, Associació pel Foment de l'Agroecologia, de 92 varietats locals d'horta.

Les varietats cedides corresponen a albergínies, cebes, carbasses, enciams, mongetes, pèsols i tomàquets, entre d'altres. La majoria són procedents de municipis de la comarca, com Caldes de Montbui, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, o Llinars del Vallès. 

La cessió d'aquest material forma part d'una pràctica molt comuna entre bancs i consisteix a crear còpies de seguretat per tal de garantir la conservació en cas de problemes en els bancs d'origen.

Amb aquesta cessió el Banc de Llavors del Vallès Oriental ja compta amb més de 200 varietats d'unes 60 espècies, i se situa com a referent de les comarques de Barcelona en la conservació de la biodiversitat cultivada a Catalunya.

Han signat el conveni Jonatan del Amo, per part de La Panotxa i Josep Mayoral, president del Patronat Municipal del Museu de Granollers, amb Toni Arrizabalaga, director del Museu de Ciències Naturals que acull el Banc de Llavors del Vallès Oriental.

Podeu consultar el conjunt de varietats del banc en aquest enllaç.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!