15.11.2018 Notícies BiBIO - Papallones

El 2018 Marsh Lepidoptera Award de Butterfly Conservation concedit al coordinador científic del Catalan Butterfly Monitoring Scheme

Lepidòpters

El passat 10 de novembre, Butterfly Conservation (la societat més important en el món de la conservació dels lepidòpters) va atorgar a Constantí Stefanescu el 2018 Marsh Lepidoptera Award. Aquest premi el concedeix anualment aquesta societat a una persona en reconeixement a la seva tasca en la conservació i recerca dels lepidòpters a Europa. 

En aquesta ocasió, el premi va reconèixer la importància i gran valor del  projecte de seguiment del Catalan Butterfly Monitoring Scheme, i també les contribucions científiques de C. Stefanescu en l'estudi del cicle migratori de la migradora dels cards, dels parasitòids dels ropalòcers i en l'anàlisi de patrons de diversitat de les comunitats de les papallones mediterrànies. És especialment destacable el fet que el CBMS sigui considerat per la comunitat científica com una de les bases de dades de referència per conèixer l'estat de la biodiversitat a Europa.

L'acte va tenir lloc a la ciutat de Nottingham, en una gal·la que tancava el Annual General Meeting d'aquesta societat, que enguany complia precisament els seus 50 anys. Al final de l'entrega, el guardonat va brindar el premi a tots els col·laboradors del CBMS, sense els quals òbviament res d'això hagués estat possible. També va agrair al Museu de Ciències Naturals de Granollers, a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona el recolzament al projecte i a la recerca de l'investigador, un aspecte essencial perquè el CBMS s'hagi pogut consolidar com un projecte punter a nivell mundial en la monitorització de la biodiversitat.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!