18.03.2019 Notícies BiBIO - Banc de llavors

Decàleg per a la conservació de la biodiversitat de pol·linitzadors silvestres

Banc de Llavors

Fa unes setmanes, Sánchez-Bayo & Wyckhuys van publicar un article a Biological Conservation en què es revisaven les evidències que apunten al declivi generalitzat dels insectes a nivell planetari, així com les causes més probables d'aquest fenomen.

Pocs mesos abans, la revista de la Asociación Española de Ecología Terrestre, Ecosistemas, també va publicar un monogràfic sobre la crisi dels pol·linitzadors, centrat en aquesta mateixa temàtica però en l'àmbit ibèric.

Aquestes publicacions han aixecat un fort interès en els mitjans de comunicació, ja que aquestes davallades tenen implicacions molt importants en la producció d'aliments que depenen estrictament de la pol·linització entomòfila.

Aquest interès ha dut a la iniciativa per part dels autors del monogràfic de Ecosistemas (entre els quals figura qui escriu aquesta notícia) a redactar un informe de caire divulgatiu sobre la qüestió. El document inclou un decàleg de bones pràctiques per intentar aturar la davallada dels pol·linitzadors i un bon recull bibliogràfic d'articles científics rellevants.

Trobareu aquest document, profusament il·lustrat, al l'enllaç adjunt.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!