01.10.2008

4a nit Catalana dels ratpenats

Quiròpters

Com cada any la Nit dels Ratpenats ha creat molta expectació i enguany unes 200 persones han participat de les activitats dutes a terme a: Granollers, Olot i Poble Nou del Delta. Els organitzadors s'han mostrat satisfets de veure que la gent està canviant la seva visió negativa sobre els ratpenats fet que els anima a seguir i millorar aquesta activitat.

Tot i tenir-los tant a prop els ratpenats són molt desconeguts i la majoria de gent els té por i no en sap quasi res de la seva vida nocturna dedicada a protegir-nos de tot tipus d’insectes. Així, un ratpenat d’aigua pot menjar fins a 60000 mosquits l’any i també són beneficiosos per l’agricultura ja que aprofiten qualsevol plaga per depredar insectes.

La nit dels ratpenats és una activitat que pretén mostrar que els ratpenats són animals inofensius que no s’enreden als cabells ni mosseguen si no se’ls agafa.

El Museu de Granollers de Ciències Naturals, conjuntament amb l’Associació Galanthus i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, organitza la nit dels ratpenats amb pallassos, contes, cançons, xerrades, tallers i sortides nocturnes per sentir ultrasons. Aquestes activitats van dirigides a un públic familiar i es duen a terme el mes d’agost i setembre.

ARXIU

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!