La col·lecció de relats INVESTIGA AMB L'ESTELA van acompanyats del següent material per imprimir, pintar i jugar. Us animem a llegir les històries i complementar-les amb aquest descarregables gratuïts.
Sabrieu distingir una papallona dels cards de la resta? quins colors té? Descobriu-ho a través del següent imprimible. Podeu pintar la papallona simètricament o amb els colors que més us agradin!
Heu vist mai un núvol de papallones? avui en podeu tenir un a casa, però estigueu alerta! podeu ajudar a l'Estela a trobar-hi les infiltrades?
Ara que ja coneixeu el cicle d'una papallona podeu completar la següent fitxa . Gaudiu-ne!
Aquesta vegada us proposem un parell d'activitats: imaginar-vos com deu ser l'oasi que han trobat els nostres investigadors i conèixer millor l'anatomia d'una papallona...sabeu si tenen o no boca?
La proposta d'avui és la de fer un mòbil de papallones. Imprimiu el següent descarregable, retalleu les papallones que faran de plantilla i dibuixeu-les, per exemple, sobre cartolines de colors. Us quedarà un mòbil d'allò més bonic!
Després de llegir l'aventura Estela i el misteri de la papallona dels cards, ja coneixeu el viatge migratori de la nostra papallona, us proposem completar el mapa adjunt. Ens trobem a la propera aventura!
Coneixeu com és un ratpenat? en aquest descarregable us proposem reconeixe'l bé i identificar-ne les parts.
Teniu ganes de fer un ratpenat de paper? aquí us deixem les instruccions per fer-ne 1, 2 o els que vulgueu!
Pablo Picasso és un famós pintor que va viure del 1881 fins el 1973. Amb aquesta fitxa us animem a conèixe'l una mica més i esbrinar quin objecte va pintar al cap d'aquesta dona.
Coneixeu l'estil Picasso? Sabríeu reconèixe'l? En aquesta activitat podeu pintar el vostre picasso i personalitzant-lo al vostre gust.
En aquesta última activitat us volem animar a conèixer millor la feina de l'equip de Quiròpters (ratpenats) del Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Un dels recents projectes és la plataforma online del Programa de Seguiment de Ratpenats. Hi trobaràs fitxes amb les característiques de les espècies, dades de distribució de les diferents espècies i molt més per descobrir aquest mamífer tant peculiar i la seva importància en el nostre ecosistema.
Com estudiem els científics la dieta de la geneta. Fixa't en la següent infografia.
Tenint en compte les mandíbules de cada dibuix, sabries dir quants ratolins s'ha menjat cada geneta en cada cas?
Després de llegir l'aventura "Estela i la dent d'or", sabrieu dir on faria la geneta les seves caques?
Cada geneta té un estampat que la diferencia de la resta, de la mateixa manera que nosaltres tenim les empremtes. Caldrà que us fixeu bé per trobar les dues empremtes idèntiques!
Us deixem el plànol de com fer una caixa niu per a lirons. Us animeu a fer-ne una?
Recordeu que menja el liró gris en l'aventura "Lady liró"? guieu-lo en la següent fitxa fins al seu menjar preferit.
Acoloriu la fitxa amb els colors que imagineu que té el bosc de tardor on es troben l'Estela i la Lídia en el relat "Lady liró"
A la següent fitxa t'indiquem on hivernen els lirons, sabríeu dir on fan el niu?. Completeu i acoloriu la següent fitxa com més us agradi!
Esbrina quants tritons hi han amagats en la següent fitxa.
Com t'imagines el bosc de ribera per on passen els nostres investigadors en busca del tritó del Montseny?
Ja sabeu que no tots els animals es reprodueixen de la mateixa manera, sabrieu dir quins animals de la imatge són ovípars? és a dir, quins ponen ous?
Qui menja a qui? pots consultar la bibliografia que t'oferim al final d'aquests història per resoldre l'enigma.