Xerrada: Frederic Travé i Alfonso, i la represa de l’ornitologia catalana

  • 14 Febrer 2019
  • tipus: ACTIVITAT
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Biblioteca Antoni Jonch del Museu de Ciències Naturals de Granollers
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 15 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat

La xerrada mostrarà al principal impulsor de la represa del moviment ornitològic català en la dècada dels 1950’s, en Frederic Travé i Alfonso (1918-1982).

Advocat de formació va presidir la delegació de la IBM a Catalunya, membre fundador de la SEO (Sociedad Española de Ornitologia) i dinamitzador de l’ornitologia a Catalunya, al llarg de la seva vida va recollir una important biblioteca especialitzada en els ocells amb més de 2.000 títols.

La seva muller Maria Antònia Maristany Ibarra (1922 – Cubelles 2011) va fer donació del seu fons bibliogràfic i la documentació sobre ornitologia, així com les col·leccions de malacologia, papallones i animals dissecats de Frederic Travé al Museu de Ciències Naturals de Granollers.

En aquesta xarrada es tractaran temes biogràfics i sòcio-ornitològics del finat així com el seu paper essencial en la fundació i funcionament de la Sociedad Española de Ornitología.

La xerrada serà impartida per Dr. Xavier Ferrer i Parareda és un veterà professor titular del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia, i Ciències Ambientals de la U.B. Està especialitzat en ornitologia i biogeografia i en la història dels ornitòlegs de Catalunya.

Frederic Travé al mig, amb Joaquim Maluquer a l'esquerra, i Salvador Maluquer, que també va fer una important donació al Museu de Ciències Naturals de Granollers, a la dreta.

Aquesta activitat es realitza a la Biblioteca Antoni Jonch del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

AGENDA

Tancat per vacances de l'11 de juliol al 24 d'agost.

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Color FONS: activitats obert tancat

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!