amb Maria Mas, Adrià López-Baucells, Xavier Porres i Xavier Puig.
El paisatge deltaic ha modelat uns ecosistemes molt singulars, i el poblament de ratpenats que s’hi troba n’és un clar reflex: algunes de les espècies més rares de Catalunya només es troben al Delta, i amb tot probabilitat és l’espai de Catalunya on s’arriben a concentrar en major nombre en caixes refugi.
Et desvelarem alguns dels misteris i falsos mites que envolten aquest singular grup de mamífers, podràs conèixer perquè són importants per als ecosistemes i per l’agricultura, i què pots fer tu per estudiar-los i ajudar-los.
La xerrada es dividirà en quatre blocs, de 25 minuts cadascun:
Finalment hi haurà un torn de preguntes obertes per resoldre les qüestions que t’hagin quedat pendents o els dubtes/inquietuds que tinguis en relació als ratpenats.
La xerrada serà enregistrada i els quatre blocs es podran visualitzar per separat en el YouTube del Museu.
Maria Mas, Adrià López-Baucells i Xavier Puig són investigadors especialitzats en ratpenats, membres tots ells de l’equip de recerca en ratpenats del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Porten més de 10 anys estudiant els ratpenats del Delta de l’Ebre. Xavier Porres és tècnic del Parc Natural, arrossaire i inventor de solucions perquè els ratpenats tinguin refugis on resguardar-se.
Data: 5 de desembre del 2020, a les 18 h
Durada aproximada de dues hores
Modalitat: en línia, via ZOOM. No cal inscripció prèvia.
Laborables de dimarts a divendres de 16 a 19h
Dissabtes i festius de 10h a 19h
Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.
Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.