Ultrasons, de la natura a la medicina

  • del 01 Setembre 2023 al 15 Octubre 2023
  • tipus: EXPOSICIÓ TEMPORAL
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers

ACTE DE PRESENTACIÓ - Divendres, 15 de setembre a les 18.00 h

Ultrasons, de la natura a la medicina, és una exposició on els visitants podran conèixer com l'observació de la natura, la navegació marítima, l'estudi del fons del mar o les necessitats industrials han afavorit el desenvolupament dels ultrasons per l'estudi del cos humà i la seva aplicació en innovadors tractaments mèdics.

La mostra es divideix en quatre grans àrees: l'observació de la natura, les bases físiques, les aplicacions diagnòstiques i les aplicacions terapèutiques dels ultrasons en Medicina i compta amb diferents activitats on els visitants podran experimentar amb els ultrasons. La mostra també compta amb la reproducció d'una cova de ratpenats on s'entrarà amb els ulls completament tapats i mitjançant un dispositiu d'ultrasons els visitants s'hauran de guiar per trobar la sortida.

L'exposició comptarà amb un acte de presentació obert a tota la ciutadania el divendres 15 de setembre a les 18.00 h. Durant l’acte, el doctor Xavier Serres i el biòleg Carles Flaquer conversaran sobre el paper dels ultrasons al nostre entorn. També es podrà gaudir d'una demostració d'una ecografia en directe. L’acte acabarà amb la celebració dels 10 anys del Vi Ratpenat a càrrec de Celler Credo, tot fent un tast d’aquest vi al jardins del museu. 

No us perdeu les seves activitats vinculades: Ultrasons de dia i de nit, que es durà a terme el dissabte 7 d’octubre. Aquest 23 de setembre també podreu gaudir de l'activitat Hola, ratpenat!. Ambdues requereixen inscripció prèvia clicant a l'enllaç. 

 

 

Més informació

L'exposició està impulsada pel Servei de Radiologia de Vall d'Hebron a través de la nova línia de recerca anomenada FUSMED, la qual estudia els efectes terapèutics dels ultrasons focalitzats d'alta intensitat, i que pertany al grup d'Imatge Mèdica Molecular del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). És una exposició ideada per un professional de Vall d’Hebron, el Dr. Xavier Serres, radiòleg intervencionista del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Vall d’Hebron i investigador principal en Imatge Mèdica Molecular del VHIR. En aquest sentit, la FUSMED posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma migranodearena.org per ajudar a finançar la recerca de nous tractaments no invasius un àmbit en què Vall d’Hebron és pioner.

Aquesta mostra ha comptat amb la col·laboració i el suport del: Campus Vall d’Hebron, Fundació “la Caixa”, Universitat Autònoma de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Granollers, Zoo de Barcelona, Institut de Diagnòstic per la Imatge, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de València, Centro Médico Teknon QuironSalud, Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Instituto Hidrográfico de la Marina – Ministerio de Defensa, Radiòlegs de Catalunya, Sociedad Española de Ultrasonidos, Canon, Idneo, Esaote, Medical Simulator, Lupagrafics, Art Play, Llibreria Laie, Carolina Alemany, Anna Balaguer, Jordi Domenech i Gasulla Comunicació. 

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!