Sortida ornitològica - Serra de Ponent i riu Congost

 • 15 Abril 2023
 • tipus: ACTIVITAT
 • GENERAL
 • GRATUÏT
 • tarifa: GRATUÏTA
 • Aparcament polígon industrial El Congost
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 30 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat

Si sou uns apassionats de la ornitologia i teniu una guia, és possible que de vegades hagueu trobat dificultats per identificar els ocells sense l'ajuda d'un expert. Amb aquesta sortida matinal acompanyada de consells útils de la mà de Francesc Jutglar, zoòleg i il·lustrador naturalista, aprendreu a identificar millor els ocells, inclòs els seus cants. Podreu explorar el paisatge sonor que la natura ofereix i gaudir de la seva bellesa.

L'objectiu principal d'aquesta sortida és conèixer millor els ocells que poblen la serra de Ponent i el riu Congost, amb els seus plomatges i els seus cants, i aprendre com interactuar amb la fauna per a observar-la sense causar cap molèstia ni dany. Aquesta zona combina zones agrícoles, boscos i riu i és un entorn proper que es pot visitar de manera recurrent. També, no oblidarem els noms populars que els ocells reben, ja que són valuosos per a la seva identificació.

 

Activitat recomada a partir de 15 anys. 

 

Itinerari

Des del punt de trobada s'anirà cap al sud-est carrer de Manuel de Falla. A la rotonda, es prendrà el carrer Arenys en direcció oest i es creuarà la via del tren pel pas que hi ha prop del carrer. Un cop s'arribi al camí de terra, es segurià cap al sud. Passades les cases de Sant Nicolau, es prendrà el camí que entra a l'alzinar de la dreta fins arribar al camp de conreu, on es girarà cap al sud i, després, en arribar de nou al límit del bosc, cap a l'oest. Just abans d'arribar a l'Associació Protectora d'Animals, es girarà a la dreta en direcció nord i seguim pel camí principal. En arribar a l'encreuament en forma de T del camí Escanyas, es prendrà el camí de la dreta i, en el següent encreuament, es girarà de nou a la dreta en direcció est. S'arribarà al camí que discorre paral·lel a la via del tren (Disseminat Can Rosselló) i es seguirà cap a l'esquerra en direcció nord fins arribar al pas per sota la via, on s'accedirà de nou al carrer Joanot Martorell. A continuació, pel carrer Arenys, arribem al pont sobre el riu Congost i observem els ocells aquàtics i els que pugui haver-hi a la riba. Travessat el pont, seguim pel passeig fluvial riu amunt fins arribar al pont de l'Avinguda de l'Estació del Nord, on busquem més ocells aquàtics i finalitzem la sortida a la plaça Constitució.

 

Observacions

 • Data i hora: Dissabte, 15 d'abril a les 8.00 h
 • Durada: 5 hores
 • Distància itinerari: 4 km
 • Punt de trobada: Cantonada carrer Manuel de Falla amb carrer Mataró, a l'entrada nord-oest de l'aparcament públic.
 • Coordenades punt de trobada: 41.609510, 2.279058.
 • Cal dur esmorzar, aigua, calçat per caminar, prismàtics.
 • Opcional: Guia de camp d'ocells, llibreta i llapis.

Organitza: Museu de Ciències Naturals i Natura cat.

Fotografia de la portada: Francesc Jutglar

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!