Presentació del llibre "Joan Cadevall. Professor, botànic i geògraf" d'Àngel Manuel Hernández Cardona.

  • 04 Abril 2019
  • tipus: ACTIVITAT
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Biblioteca Antoni Jonch del Museu de Ciències Naturals de Granollers
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 15 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat
El proper dijous 4 d’Abril a les 19.30h, es realitzarà al Museu de Ciències Naturals de Granollers, la presentació del llibre "Joan Cadevall. Professor, botànic i geògraf" d'Àngel Manuel Hernández Cardona.

Professor a Terrassa i molt actiu en la vida cultural d'aquesta ciutat, Joan Cadevall, nascut l'any 1846, ha passat a la història com un dels botànics més importants de Catalunya, especialment per la publicació de la serva obra cabdal "La Flora de Catalunya", bona part publicada ja després de la seva mort. Cadevall va ser, a més, un mestre per un important grup de naturalistes que formaren la brillant generació de científics catalans d'abans de la Guerra Civil.
Molt important fou el treball de Joan Cadevall titulat Nociones de geografía física, descriptiva é histórica del Vallés, premiat en un certamen del Casino de Granollers l'any 1886, i publicat el 1897 com a introducció a la seva Flora del Vallés. És aquest estudi geogràfic la primera monografia comarcal feta a Catalunya.
El carrer del Doctor Cadevall, a Barcelona, és un dels més costeruts del barri del Guinardó. No menys costeruda ha estat la feinada del biòleg Àngel Manuel Hernàndez Cardona per oferir-nos una biografia solvent i objectiva d’aquest personatge, la majoria de les dimensions del qual havien romàs amagades per la que va ser la seva obra pòstuma (i també la més reconeguda), la Flora de Catalunya.
Àngel Manuel Hernández Cardona (Barcelona, 1948) és doctor en ciències biològiques (1978) per la Universitat de Barcelona. Fou professor de Botànica d'universitat i catedràtic d’institut de Ciències Naturals. Fou redactor de botànica de la Gran enciclopèdia catalana i ha escrit uns quants llibres de botànica i més d'un centenar d'articles d’aquesta especialitat. L’any 2017 tingué cura de l’adaptació i actualització del llibre Elements de botànica popular, de Joan Cadevall, editat per la Fundació Torre del Palau. És autor també de diversos treballs de temàtica local i d’història de la medicina.

Per aquesta activitat, no cal inscripció prèvia.

AGENDA

Tancat per vacances de l'11 de juliol al 24 d'agost.

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Color FONS: activitats obert tancat

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!