Presentació de la guia “Com dissenyar un Jardí de Papallones”

  • 07 Juliol 2022
  • tipus: ACTIVITAT
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GRATUÏTA
  • Parc de les Olors del Serrat
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 30 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat

L’equip d’investigadors del Grup de Recerca de Biodiversitat i Bioindicadors (BiBio) especialitzat en papallones ha donat forma a una obra rigorosa i visual que aporta informació sobre les papallones i ens explica com potenciar hàbitats que les afavoreixen als nostres jardins.

Aquesta obra està feta en format desplegable amb l'objectiu que sigui pràctic de portar i presenta il·lustracions de gran qualitat de les espècies de papallones més comunes de en ambients urbans i periurbans. L’apartat més pràctic de la guia és el que descriu com fer un jardí de papallones i llista fins a mig centenar de plantes nutrícies i una trentena de nectaríferes que ens ajudaran a atraure aquests insectes pol·linitzadors al nostre jardí.

Per aquest motiu, aquest dijous 7 de juliol s'ha organitzat una vetllada per presentar la guia al Parc de les Olors del Serrat una finca agroecològica on s'hi cultiven moltes espècies diferents de plantes aromàtiques i medicinals.


PROGRAMA

18:00h Benvinguda al Parc de les Olors del Serrat 

18:10h Presentació de la guia per part dels editors, distribuïdors i col·laboradors 

18:20h Explicació de com fer servir la guia per part dels autors 

18:30h Passejada pel Parc de les Olors i degustació del vi Volaina
 

20:00h Vermut aromàtic i sopar (opcional, cal reservar. Cost:15€)
 


L’obra, que sorgeix a partir de la necessitat de revertir el declivi de papallones observat els darrers 30 anys pel Programa de seguiment de papallones (Catalan Butterfly Monitoring Scheme o CBMS), també és una resposta a les nombroses consultes que rep el Museu per part de docents, tècnics d’ajuntaments i particulars, sobre com dissenyar espais urbans i periurbans que beneficiïn les papallones.

El desplegable, que tindrà un preu de 5 euros, el produeixen i distribueixen el Museu de Ciències Naturals de Granollers i Garden Birds i el coordina el CBMS. També compta amb el suport de la revista Descobrir Catalunya, el Parc de les Olors i el Celler Credo.

Els seus autors són la Clàudia Pla-Narbona, Andreu Ubach i Constantí Stefanescu. Les il·lustracions són de Martí Franch i David Riera, i el disseny gràfic de Lluc Julià.

Observacions

El sopar té un cost de 15 € i no és obligatori. Les reserves del sopar es poden fer trucant al 93 742 71 52 o bé a través d'aquest enllaç.

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!