La vida en moviment

  • del 25 Agost 2022 al 11 Desembre 2022
  • tipus: EXPOSICIÓ TEMPORAL
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GRATUÏTA
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers

Si passegem per un bosc al capvespre, ens arribaran rumors de fulles mogudes per la brisa, batre d'ales d'ocells inquiets, l'ulular d'algun mussol mandrós, el brunzit dels insectes i, fins i tot amb sort, sentirem els ratpenats fer piruetes aèries buscant el sopar.

La velocitat de la vida es congela en un instant fascinant. En Nicolas Reusens s'endinsa en aquest univers on els seus habitants es mouen veloçment. Aplicant l’observació, llum i hores d'espera pacient, Reusens converteix els sons amagats en imatges de gran bellesa poètica i immesurable valor científic.

Tot un desafiament fotogràfic que resulta de moltes les hores de vigilància de les boscos i selves, i que floreix dels instants on la natura, aparentment, no se sent observada.

Sobre l'autor

En Nicolas Reusens (Bogotà, 1975) és un prolífic fotògraf de naturalesa d'origen suec, establert actualment a Catalunya.

El seu interès per la fotografia el va dur a buscar els seus propis camins de manera autodidacta aprofondint primer en la macrofotografia i més tard en l'alta velocitat, les disciplines que més s'adaptaven a les seves inquietuds.

Després d'anys cercant la fotografia més difícil, la més ràpida, impactant o propera, es va plantejar investigar altres tècniques fotogràfiques i combinar-les.

De la investigació de la fotografia d'alta velocitat més pura, va passar a jugar amb la idea del temps.

Si sempre es va interessar en captar l'instant perfecte i congelar-lo, un cop assolit, perquè no intentar fixar en una sola imatge els instants previs al moment precís, o fins i tot els posteriors?

La pròpia idea de fotografiar el passat no sols afegeix dificultat tècnica al procés fotogràfic, sino que impregna de dansa i poesia qualsevol moviment ràpid que es vulgui plasmar.

En moltes de les seves fotografies, podrem veure no sols d'on ve el subjecte, sino fins i tot on vol anar després.

En una sola imatge tenim el passat, el present i el futur. És la fotografia més cinemàtica i onírica d'en Nicolas Reusens.

Aquesta exposició és una bona mostra d'aquests experiments de llum i temps, duts a terme en els seus viatges al voltant del món.

 

 

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!